Dzięki za pomoc, choć liczyłem na trochę więcej chciał bym dopasować do tych wagonów kalki dlatego potrzebuję dokładniejszych informacji.
Mogę tylko dodać, że wspomniany wyżej wagon "Bremen" (z pomostem hamulcowym) oznaczony był na PKP w kolejnych epokach, następującymi seriami: Kdd, Kddth, Kdth, .Gklm (Kdth) i (ewentualnie w ostatnim okresie eksploatacji) .Gklm.
Oczywiście informacje te nie wyczerpują Pańskiego pytania, ale jeśli chce Pan dopasować do tego modelu dostępne na rynku kalkomanie, dlaczego nie zapyta Pan po prostu producenta tych kalkomanii, do jakich wagonów są one przeznaczone?
Przeciecież, np. niemiecka firma Gaßner - znana od wielu lat na rynku z produkcji kalkomanii m.in do modeli wagonów, podaje dokładnie do jakich modeli wagonów, jakiej firmy i z jakiej epoki kalkomanie te są przeznaczone.
Proszę więc zapytać "u źródła", myślę że producent powinien wiedzieć najlepiej do czego pasują zaprojektowane przez niego kalkomanie...
.
Teraz wie Pan już, że chodzi o wagon towarowy kryty pochodzenia niemieckiego "Bremen" (z pomostem hamulcowym) i myślę, że producent wspomnianych przez Pana kalkomanii, bez trudu wskaże Panu właściwy zestaw.