• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? Czy podkładka korkowa również na stacji kolejowej?

Mikun

Nowy użytkownik
Reakcje
5 0 0
Niebawem zacznę tworzyć pierwszą makietę i chciałem się zapytać, czy pasek korka pod tory dawać też tam gdzie będzie stacja kolejowa, peron czy to zostawić tylko na "trasę"? Widziałem też opcję że warstwa korka była na całej płycie, ale i widziałem też budowaną makietę bez korka na płasko - tylko na tory sama posypka szutrowa. Jak macie u siebie i czy jeśli ma być opcja z korkiem tylko pod torem to czy budynki, perony itp, też dać na korku żeby tor nie był za wysoko względem wyżej wymienionych? Ze względu na brak miejsca wymyśliłem sobie makietę o wymiarach 140x60cm 3 tory równoległe ale to będzie tylko stacja kolejowa, reszta torów będzie poza stacją na własnej konstrukcji stelażu. Dla wyjaśnienia można sobie wyobrazić standardowy układ w kształcie wydłużonej cyfry 0 ale ten prosty odcinek z jednej strony będzie właśnie stacją, może kiedyś na drugiej prostej również coś zbuduję. Materiał pewnie OSB lub MDF podniesiony nad podłogą jakieś 7-8cm żeby od spodu schować elektronikę DCC i inną.