• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Czy nie wiecie gdzie jeżdżą lokomotywy w malowaniu euro 2012?

Dominik

Znany użytkownik
FREMO Polska
NAMR
Reakcje
350 15 0
Tak w zasadzie to chodzi mi o to, żeby dowiedzieć się, gdzie krążą konkretne egzemplarze. Brakuje mi pięciu, żeby mieć obfotografowany komplet i za żadne skarby nie potrafię ich ustrzelić. Poszukiwania w necie nic nie dały, a śmiganie w ciemno po całym kraju albo zamieszkanie na tydzień na trasie przejazdu BWE w moim przypadku teraz za bardzo nie wchodzi w rachubę. Z resztą Irlandia, która juz 2 razy zwiała mi sprzed nosa i tak z BWE nie jeździ... Może ktoś z Was dysponuje tą wiedzą tajemną. Za informacje wdzięczny będę dozgonnie :)

DarekW

Znany użytkownik
Reakcje
1.413 16 0
Muszę Cię Dominik zmartwić, w czasie Euro lokomotywy były podłączane do składów jeżdżących do miast gospodarzy gdzie odbywały się mecze i do Krakowa.
W tej chwili podłącza się je jak podejdzie i ciężko jest ustalić ich stałe trasy. Na pewno dwie jeżdżą z BWE.

MichałK

Znany użytkownik
Reakcje
875 9 4
Tak w zasadzie to chodzi mi o to, żeby dowiedzieć się, gdzie krążą konkretne egzemplarze. Brakuje mi pięciu, żeby mieć obfotografowany komplet i za żadne skarby nie potrafię ich ustrzelić. Poszukiwania w necie nic nie dały, a śmiganie w ciemno po całym kraju albo zamieszkanie na tydzień na trasie przejazdu BWE w moim przypadku teraz za bardzo nie wchodzi w rachubę. Z resztą Irlandia, która juz 2 razy zwiała mi sprzed nosa i tak z BWE nie jeździ... Może ktoś z Was dysponuje tą wiedzą tajemną. Za informacje wdzięczny będę dozgonnie :)
Tydzień wakacji w Warszawie i zapewne wszystkie ustrzelisz;)

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
854 77 5
Polityka podpinania loków w Warszawie jest arcyciekawa. Na obiegu Warszawa-Gdynia, przez Bydgoszcz, w dwóch parach pociągu nie spotkałem Włoch i Holandii.
Irlandia jeździła np. 4 dni pod rząd. Puszczają zwykłe EP09, 08, nie ma reguły. Jedynie spróbować zdobyć telefon do dyspozytora z Odolan?

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
854 77 5
Być może Andrzeju, nie znam tego warszawskiego podziału lokomotywowni. Liczyłem, że ktoś miejscowy to sprostuje.

OP
OP
Dominik

Dominik

Znany użytkownik
FREMO Polska
NAMR
Reakcje
350 15 0
W Wawce spędziłem już 2 dni z aparatem. Na więcej póki co brakuje mi czasu i weny. No i jest to "tylko" 300km od Tychów. Z BWE jeździ 6 szt Husarzy. W pociągach do Krakowa wytropiłem tylko Vectrona. Bardzo zdziwił mnie fakt, że np "Wawel" prowadzi zwykła Epoka. Do nas z Husarzem jeżdżą "Szanty" ale głównie prowadzi je "Stadion Wrocław" Spotkałem z tym pociągiem jeszcze "Niemcy","Rosję","Czechy" i "Stadion Gdańsk" ale żeby wytropić taką anomalię trzeba mieć na prawdę kupę szczęścia. "Włochy" i "Holandię"widuję praktycznie codziennie. One jeżdżą z "Polonią" i "Sobieskim" przez Tychy do Zebrzydowic - "Hiszpania" i "Portugalia" też się często trafiają. Cholera na prawdę wysyłają je w świat bez żadnego planu jak popadnie?? Może jednak mają jakieś utarte ścieżki tak jak ten "Stadion Wrocław" nieszczęsny.

OP
OP
Dominik

Dominik

Znany użytkownik
FREMO Polska
NAMR
Reakcje
350 15 0
:) Irlandia byla dzisiaj w Tychach:)
Oznacza to, że z Jantarem na bank dziś i chyba jutro też jedzie coś innego :podstepny:

OP
OP
Dominik

Dominik

Znany użytkownik
FREMO Polska
NAMR
Reakcje
350 15 0
Zrobiłem wczoraj "rachunek sumienia". Po poniedziałkowym przejeździe "Danii"(y) przez Tychy wciąż brakuje mi do kompletu wszystkich 20-tu lokomtyw Epoki w malowaniu francuskim :niepewny: (no i moze "stadionu Poznań" bo udało mi sie go łapnąć tylko z daleka ;) ) Panowie pomóżcie proszę!! :)
Ktokolwiek widział ktokolwiek wie... :podstepny: