• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Czy da się to jakoś naprawić?

djxjano

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Mam starą lokomotywę H0 MEHANO. którą chcę umieść na makiecie. Tylko jest lekko zdezelowana przez mojego kuzyna, była to pierwsza lokomotywa w moim taborze .
Z sentymentu chce ją odnowić ( wyremontować ale nie wiem czy się jeszcze da ) Wiem jak wymienić sprzęgi, ale nie wiem jak naprawić nadwozie ( wszystkie balustrady ) Jest to widoczne na zdjęciach, ale nie wiem jak je wkleić. Jak by udało się ją naprawić wtedy by prowadziła specjalny skład osobowy.

Z góry dziękuję za pomoc

Dominik

Znany użytkownik
FREMO Polska
NAMR
Reakcje
372 17 0
Jeżeli chcesz ją doprowadzic do stanu pierwotnego to najlepiej poszukaj takiej samej (może w innym malowaniu) tylko z całymi poręczami i progami. Kup ją i po prostu wymień część. Cena takiej lokomotywy "dawcy" powinna oscylować w zakresie kilkudziesięciu złotych. Trwałe przyklejenie starych barierek raczej sie nie uda. Jeśli chcesz się pobawić w tworzenie to jest kilka mniej lub bardziej zaawansowanych technik robienia barierek od podstaw. Z prostszych to możesz na przykład polutować ją z drutu miedzianego i osadzić w otworach wywierconych w tym celu w pomoście.