• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Części zamienne do modeli firmy Rivarossi

Michał_P

Znany użytkownik
Reakcje
182 27 0
Dobry wieczór,

Jeden z moich wagonów typu 23K Rivarossi miał wypadek. Mimo upadku z wysokości 1,5m na parkiet straty stosunkowo niewielkie - złamany został dyszel jednego ze sprzęgów oraz tarcza jednego ze zderzaków. Dyszel udało się jako tako skleić, lecz ułamany fragment tarczy zderzaka rozpłynął się w powietrzu.
W związku z powyższym chciałbym zapytać czy jest możliwość pozyskania jakichkolwiek części zamiennych do modeli Rivarossi? Jeśli tak, to czy poprzez Hornby czy poprzez SK Model?
Jednocześnie przestrzegam przed stawianiem modeli wagonów na półce w jakikolwiek inny sposób, niż równolegle do jej krawędzi. Nawet na krótką chwilę, jak w moim przypadku...

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
5.488 140 19
Sam dawno temu zgłosiłem w SK Model potrzebę sprowadzenia elementu na kształt wywietrznika do Bipy produkcji Rivarossi. Owszem, Pan Zbigniew przyjął zamówienie, ale na samym początku uprzedził, że sam czeka na dawno temu zamówione stopnie i coś tam jeszcze, także nie miałem spodziewać się ich rychłego sprowadzenia. Kiedy to było? Zaraz sprawdzę... pod koniec stycznia 2015 roku. Biorąc pod uwagę pogłoski o problemach producenta, nie spodziewam się otrzymania tych elementów w ogóle.

m_zntk

Znany użytkownik
Reakcje
11.818 179 15
Nie jest to możliwe. Sam pisałem kiedyś maila do tej firmy z zapytaniem o szybki do Bipy. Odpisali mi, że nie prowadzą takiej sprzedaży, więc nie łudź się. Kup zderzaki u KLUBY, stare usuń i zamontuj nowe polskie, i masz po kłopocie.

czacza

Aktywny użytkownik
Reakcje
176 12 4
Jeżeli do modelu nie została dołączona kartka z listą części zamiennych (tak jak w modelach Roco) to tylko dobra wola producenta pozwoli zrealizować takie zamówienie.

OP
OP
Michał_P

Michał_P

Znany użytkownik
Reakcje
182 27 0
Również pomyślałem o Klubie. Innego rozwiązania w tej sytuacji nie widzę. Gorzej mają osoby szukające typowo dedykowanych elementów, jak wspomniana szybka do Bipy...

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 0
Tabor 11
Tabor 6
Tabor 1
Tabor 0