• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Cysterna VTG DB

tkarkady

Znany użytkownik
Reakcje
834 0 0
Taki wagon swego czasu nabyłem a z nim dostałem kalkomanie , i tak leży ta kalkomania do dzisiaj bo pojęcia nie mam gdzie trzeba ją przykleić :cry: Może ktoś mnie oświecić ?
Nad czarnymi znakami są jeszcze podobne białe , dwukrotnie mniejsze i z jedną tylko kreską , wszystkiego jest po 8 sztuk !

Załączniki

Rafał G.

Znany użytkownik
Reakcje
3 1 0
W wagonach skrzyniowych i burtowych (że tak to ujmę) tą kalkomanię należy przykleić na krawędziach (łączeniach) ścian - w cysternie zaś na łączeniach walca cysterny ze ściankami przednią i tylną. Przynajmniej tak jest w wagonach do epoki IV. Ale niech ktoś Ci to oprócz mnie jeszcze potwierdzi.

OP
OP
tkarkady

tkarkady

Znany użytkownik
Reakcje
834 0 0
Rafał G. napisał(a):
Przynajmniej tak jest w wagonach do epoki IV.
Dziękuję za info , może jeszcze ktoś coś dopisze 8) .
Ten jest akurat z III ep. więc to by pasowało , dysponujesz może jakim zdjęciem tak oznakowanego wagonu (jakiegokolwiek) :?:

OP
OP
tkarkady

tkarkady

Znany użytkownik
Reakcje
834 0 0
Dzięki za nakierowanie 8) , znalazłem dokładnie to o co mi chodziło na cesternie z 3 ep.
Znaki były inne i okazuje się że kalkomanie muszą być naklejone jedna na drugą.

Załączniki

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 2
Tabor 1
Tabor 55
Tabor 24
Tabor 6