• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Cyfrowe PIKO

skorek11xn

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Wiele komentarzy już usłyszałem i przeczytałem na te temat aczkolwiek nie wiem co o tym sądzić nadal. Mam sterowanie cyfrowe PIKO z pilotem Digi-Fern, aktualnie 2 cyfrowe loki również PIKO(planuje kupić coś nazwijmy to lepszego np. ze stajni Roco albo Marklin i także to z cyfrować). Używam tego systemu gdyż kupiłem go wraz z 2 dekoderami na allegro za 420zł nowy. Uważałem że to tanio więc wziąłem. Aczkolwiek wiele osób na innych forach powiedziało mi że jest to powiedzmy "zły", bądź "badziewny" system cyfrowy. A więc kieruje do was drodzy czytelnicy czy na makiecie ten system wystarczy czy trzeba by zainwestować w porządniejszy?
Pozdrawiam

Matt

Aktywny użytkownik
Reakcje
7 0 0
A ja Ci powiem tak:

Mam zestaw DCC od Piko, zapewne pochodzący z tego samego zestawu startowego, co Twój. Jego zaletą jest bezprzewodowy pilot, szkoda, że na podczerwień - trzeba celować w centralkę. Na dzień dzisiejszy, a więc do obsługi trzech loków mi w zupełności wystarcza - tak samo dobrze się kontroluje dekodery pikowskie jak i rocowskie. Ja sam nie prędko się pozbędę tego co mam, bo wielkich rozbudowań nie planuję. No i kasa mi w portfelu zostanie ;)