• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

co to za dekoder?

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.969 122 22
Czy ktoś z Was jest w stanie mi powiedzieć, co to jest za dekoder? Na zdjęciach pokazałem obie jego strony.

IMG_20240727_185213.jpg IMG_20240727_185223.jpg

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.736 566 30
Wygląda mi to na jakiś ESU LokPilot, bo ESU z 8-pinowym złączem mają dziewiąty, luźny przewód z wyjściem AUX2. Ale nie mam pewności.

uboottd

Aktywny użytkownik
Reakcje
80 0 0
Tak na boku: jednego kabelka sie nie liczy? Bo tu widzę 9 przewodów przylutowanych a piszecie o 8 pinowym/przewodowym dekoderze?

Marqus

Moderator Poznańskiego Klubu Modelarzy Kolejowych
PKMK
Reakcje
490 8 0
Standard NEM852.
8 przewodów jest na złączu. Dodatkowy 9 przewód, fioletowy jako drugie wyjście funkcyjne.

OP
OP
CoCu

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.969 122 22
Dziękuję za pomoc.
Przy okazji jak będę miał podłączone sterowanie DCC postaram się coś z tego dekodera odczytać i dam wtedy znać.

OP
OP
CoCu

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.969 122 22
Próbowałem odczytać CV8. Reakcja dekodera na to jest taka, że silnik stanowiska testowego zaczyna się kręcić na maksa i nie udaje się nic wyczytać. Nawet jak próbowałem po prostu zaprogramować inny adres, to było to samo - silnik obroty na maksa i bez efektu zaprogramowania.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
DCC 3
DCC 2
DCC 1
DCC 10
DCC 13