• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Co to za dekoder

Marcin Kempa

Znany użytkownik
Reakcje
167 1 0
Witam. Ktoś pomoże zidentyfikować co to za dekoder? Na allegro była informacja, że roco, ale nie potrafię tego zweryfikować. Do przewodów idących do silnika było przylutowane to ze zdjęć.
Problem polega na tym, że po podłączenia tego silnik w lokomotywie nie chce się zatrzymać. Kręci na maksymalnych obrotach. Żarówka po zmianie kierunku jazdy gaśnie normalnie. W analogu dekoder działa normalnie tzn. zwiększa się prędkość wraz ze wzrostem napięcia.
Próbowałem cv8 (0 albo 8), cv39 i inne. Dekoder jakby programuje(jest delikatny ruch) a po chwili znowu jazda na maksa.
20140714_215000.jpg
20140714_215016.jpg
20140714_215007.jpg

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
70 1 0
To jest nasz dekoder funkcyjny, to nie jest dekoder do sterowania silnikiem. Jeśli ktoś to sprzedawał jako dekoder jazdy, to po prostu Cię oszukał.

OP
OP
Marcin Kempa

Marcin Kempa

Znany użytkownik
Reakcje
167 1 0
Nie sprzedał mi nikt tego. Kupiłem pociąg i ten dekoder był w zestawie tzn. poprzedni właściciel goo kupił z myślą o cyfryzacji. Skoro już wiem co i jak, to podpowiedź do czego można go użyć? Pytam o eNkę. Ile on ma wejść?

OP
OP
Marcin Kempa

Marcin Kempa

Znany użytkownik
Reakcje
167 1 0
Wielkie dzięki. Tak myślałem z tym kondensatorem, ale do końca wierzyłem, że to dekoder jazdy i się zawiesił właśnie przez ten kondensator :ROFL:

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
DCC 3
DCC 2
DCC 1
DCC 10
DCC 13