Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Po moich próbach kiedyś dawno temu (nie pamiętam jakiej to firmy były farby), to akryl się zważył, a po olejnej ClearFix stracił właściwości "szybkowania" i stał się bardziej lejący. Trzeba spróbować z obecnymi farbami, może się uda
Nie wiem do czego chcesz użyć tej mikstury ,ja kiedyś malowałem Humbrolem -biały połysk ,który fajnie żółknie ,albo można podkleić białą folią klejącą .
Do imitacji matowych szyb dobra jest też Magic Tape Scotch'a - biała, matowa, lekko przejrzysta taśma.
Albo folia kreślarska, kalka trochę mniej bo jednak z czasem zaczyna się odkształcać.
Podstawowy problem polega na tym, że raczej niezbyt mam szansę podklejać czy malować coś od tyłu. Będę "szklił" Bipę 1:220 wydrukowaną w 3D - patrz TUTAJ i zastanawiałem się czy nie istnieje możliwość zabarwienia ClearFixa pod szyby od toalet bo nie do końca podobał mi się pomysł pomalowania ich od zewnątrz. Od wewnątrz może być trochę problem bo trzeba by to zrobić przez długość całej skorupy wagonu - wykonanej jako jeden element.