• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Citroen DS3 WRC Robert Kubica 69. Wales Rally GB 2013

Drozdzik

Znany użytkownik
Reakcje
1.684 0 0
Cześć Wszystkim. Ostatnie moje wolne miejsce w galerii pojazdów rajdowych zajmnie Citroen DS3. Kierowca Robert Kubica - pilot włoski Michele Ferrara. Rajdu nie ukończyli, rajdówka wypadła z trasy na OS11 i się rozbili dosyć mocno. Trochę słów o modelu. Moja najmłodsza rajdówka będzie tym razem z firmy Heller. Po rozpakowaniu pudełka i sprawdzeniu zawartości widać że to uboga konstrukcja. Brak jakichkolwiek napędów 4x4 / układu wydechowego. Zawieszenie to w zasadzie tylko sprężyny/amortyzatory. Jest przekładnia kierownicza, to może koła będę skręcać. Karoseria ma zdeformowane słupki - A - prawy i lewy czekam na dostarczenie nowej to pogrzebie przynajmniej przy wnętrzu i podwoziu. Bym wybrał coś innego, ale na dzień dzisiejszy nic ciekawego na rynku już nie znalazłem co by mnie wciągnęło, ale jak się trafi fajny model pod polskiego kierowcy i będą do niego kalkomanie to nie wykluczone że zastąpi on inny model w mojej kolekcji. Pozdrawiam Darek
20241115_124456.jpg
20241115_124940.jpg
20241115_125028.jpg
20241115_125058.jpg

OP
OP
D

Drozdzik

Znany użytkownik
Reakcje
1.684 0 0
Cześć. Citroen już stoi na kołach i ma wykończone wnętrze. Fotele Recaro wykończone pasami szelkowymi / kilka dodatków od siebie, no i cały czas czekam na nową karoserię. Pozdrawiam Darek
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg