• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Ciężarowe i specjalne KJ

28339

Użytkownik
Reakcje
25 0 0
Znany wszystkim model śmieciarki prefo na bazie Skody. Pomalowałem go natryskowo akrylem pomarańczowym RAL 2004.
706smieciarka.JPG

OP
OP
28339

28339

Użytkownik
Reakcje
25 0 0
Jak się troszkę pracy w te Skody włoży to wychodzą całkiem fajne wozy. Najbardziej udane chyba z całej ex DDR produkcji - na równi z Ikarusami :)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.799 387 20
Permotowskie Skody to naprawdę bardzo fajne modele i można z nich dużo wyciągnąć. Malowanie pierwsza klasa. Jeszcze opony pomalować na matowo i będzie bardzo dobry model.

OP
OP
28339

28339

Użytkownik
Reakcje
25 0 0
Czas zaprezentować najnowszy nabytek - Jelcz 315 firmy RK Model, którego kupiłem jako zestaw do składania, wszystko można złożyć bez kropli kleju, jako ze jest to enerdowska wersja Jelcza, usunąłem dziury w dachu na spojler, przemalowałem podwozie z czerwonego na czarno, oraz kabinę z zielonego na niebieski. Jedyny minus - strasznie trudno wkłada się koła w na tylnią oś i boczne migacze. Jakość odlewu - 1 klasa.
Jelcz315.JPG

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.799 387 20
Bardzo fajny Jelcz. Po przemalowaniu wygląda swojsko. Podoba mi się.

OP
OP
28339

28339

Użytkownik
Reakcje
25 0 0
Chyba mu walne fele na czarno, bo te czerwone wiocha troche :D Następny w kolejce będzie siodłowy 315 :D Co ciekawe, w tym zestawie była druga, dodatkowa kabina, ale bez grilla.

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Ten niemiecki Jelcz po dopracowaniu jest całkiem udany, fajnie że na zachodzie ktoś dostrzegł naszą rodzimą motoryzację.