• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Ciężarówki - Asphalt Cowboy

Asphalt_Cowboy

Nowy użytkownik
Reakcje
32 0 0
Witam

Nadszedł ten dzień, że i moja skromna osoba zawitała w progi modelarskiego forum. Tak się składa, że dziś mam trochę wolnego czasu i znalazłem chwilę aby założyć swój wątek. Możecie się spodziewać, że więcej będzie aut sprzed dekady niż współczesnych. Tak się składa że,
po prostu uwielbiam ciężarówki z lat 80-90.

Na pierwszy strzał idzie Scania 142M w barwach Spedition Eisinger Tiefkühl & Frische-Logistik z niemieckiego Elz.

Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu zajmę się lusterkami etc.

1.png
3.png
2.png

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.797 387 20
Witaj na forum. Pokazuj modele, komentuj u innych kolegów i baw się dobrze.
Staraj się wklejać zdjęcia nie jako miniaturki, bo większe lepiej się ogląda.
Staruszka Scania bardzo fajna i całkiem dobrze wygląda na felgach z kapslami.

OP
OP
Asphalt_Cowboy

Asphalt_Cowboy

Nowy użytkownik
Reakcje
32 0 0
Witaj kolego,
rozpocząłeś od bardzo fajnego modelu, sam mam ich wiele w swojej kolekcji, i liczę na to że i u Ciebie sobie pooglądam fajne
wcielenia tych weteranów(y)
Coś tam się znajdzie są Volva F10 i F12 w różnych konfiguracjach jak i Mercedesy NG i SK stare DAFy 95 też się znajdą ale nie chcę wszystkiego wrzucać na gęsto tylko stopniowo. ;)

OP
OP
Asphalt_Cowboy

Asphalt_Cowboy

Nowy użytkownik
Reakcje
32 0 0
Witaj na forum . Fajną scanie nam pokazałeś , a z tego co napisałeś na wstępnie to wynika że będę tu często zaglądał bo lubię oglądać modele ciężarówek z lat 80 i 90-tych .
Myślałem, że dziś się zacznę składać tą Scanię ale zbrakło czasu, po za tym nie udało mi się w kwiaciarni zdobyć folii lustrzanej do lusterek, więc muszę odłożyć zabawę na przyszły tydzień, na poczcie leży paczka ze Szwedzką ASG ;) i w drodze jest trochę modeli s'80 (nie poskładane) z Hiszpanii, które udało mi się od kogoś wyrwać za nie dużą kwotę. Więc sukcesywnie będę coś umieszczał.

Martwi mnie tylko to, że nie mam żadnej dioramy, by móc jakoś przyzwoicie wyeksponować modele do zdjęć i chyba będę się musiał tym wkrótce zająć.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.797 387 20
po za tym nie udało mi się w kwiaciarni zdobyć folii lustrzanej do lusterek, więc muszę odłożyć zabawę na przyszły tydzień
Do lusterek najlepszy jest marker z firmy Molotow z farbą Liquid Chrome. Daje lustrzany odblask. Możesz go znaleźć np tu-klik.
Martwi mnie tylko to, że nie mam żadnej dioramy, by móc jakoś przyzwoicie wyeksponować modele do zdjęć i chyba będę się musiał tym wkrótce zająć.
Świetny pomysł, (y) bo te modele dużo zyskują jak są prezentowane w naturalnych warunkach.

OP
OP
Asphalt_Cowboy

Asphalt_Cowboy

Nowy użytkownik
Reakcje
32 0 0
Witam po tygodniowej przerwie :)

Wróciłem dziś z trasy, poszedłem do InPost a tam ...

Volvo F12 w Globetrotterze w barwach AB Svenska Godsbilcentraler czyli słynne ASG :love:

Jeszcze bez lusterek, bo nie doszedł marker Molotow. Zastanawiam się tylko czy użyć go po sklejeniu czy przed :niepewny:

IMG_7276.JPG

IMG_7274.JPG

IMG_7271.JPG

IMG_7273.JPG

IMG_7278.JPG
IMG_7276.JPG
IMG_7274.JPG
IMG_7271.JPG
IMG_7273.JPG
IMG_7278.JPG