• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Chabówka i okolice nocą i za dnia :)

Tomasz Wojczyk

Aktywny użytkownik
H0e
Reakcje
5 0 0
Korzystając z chwili wolnego wybraliśmy się do Skansenu w Chabówce co skończyło się zrobieniem kilku nocnych zdjęć w Chabówce i spacerem za dnia wzdłuż linii Chabówka - Nowy Sącz aż do Mszany Dolnej :)

W planach co prawda było przewłóczenie się po górach ale pogoda niestety nie rozpieszczała w ten majowy weekend.

Poniżej kilka zdjęć, na razie z Chabówki. Później dorzucę z Rabki Zdroju, z Zarytego i Mszany Dolnej. Miłego oglądania.

Pozdrawiam.
Tomasz Wójczyk

Załączniki

Ogryzek

Nowy użytkownik
Reakcje
1 0 0
Widzę ze Tobie tez wychodzi takie zielonkowate światło :D A już myślałem ze u mnie było coś nie tak :roll:

malizna

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Tomaszu, fakt jest tam pięknie i czuć tam jeszcze inną epoke. Oby to trwało jak najdłużej. Za pare dni odwiedze znów to miejsce :D razem z retrem które nas zabierze z N. Sącza. Będzie miło jak zawsze.

Ogryzek

Nowy użytkownik
Reakcje
1 0 0
To i ja dodam coś. Pierwsze 3 to ostatnie nocne foty po Parowozjadzie 2010 ( 29.08.2010) pozostałe dwie to noc przed wyjazdem "Pociągiem do Żywca ( 14.06.2010). Chabówka jest gościnna co sprawia ze się tam można poczuć jak u siebie. Nie ma takiego dziwnego podejścia jakie ma to miejsce Wolsztynie.

Załączniki

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
2.994 53 5
Jak się ogląda te zdjęcia, to aż słychać zgrzyt kół na zakrętach i skrzypienie powolutku przetaczających wagony parowozów, stukot kół na rozjazdach i czuć smar i tą charakterystyczną woń kolei...można się rozmarzyć :D

Tomku i Ogryzku, dzięki za wrażenia. Proszę o więcej :)

OP
OP
Tomasz Wojczyk

Tomasz Wojczyk

Aktywny użytkownik
H0e
Reakcje
5 0 0
No i kolejne zdjęcia ze wspomnianego wcześniej spaceru. Miłego oglądania.
A ciąg dalszy nastąpi...

Pozdrawiam.
Tomasz Wójczyk.

Załączniki

Reakcje
1.786 13 0
No proszę . Przepiękna relacja :D . Kocham Chabówkę, tylko szkoda ,że idzie na zginienie :cry: , bo nie wiem czy Wiecie, ale podobno wszystkie czynne parowozy mają iść do Wolsztyna,a to już totalna katastrofa, bo je zarżną tak jak zarżnęli swoje maszyny !!
wiec coś z tym, trzeba by zrobić!!!! :devil:
Niestety ,ale ludzie z Wolsztyna mają w d... swoje maszyny i tak samo będę traktować i te z Chabówki.
Horror!!!

Reakcje
11 0 0
daniel loko napisał(a):
No proszę . Przepiękna relacja :D . Kocham Chabówkę, tylko szkoda ,że idzie na zginienie :cry: , bo nie wiem czy Wiecie, ale podobno wszystkie czynne parowozy mają iść do Wolsztyna,a to już totalna katastrofa, bo je zarżną tak jak zarżnęli swoje maszyny !!
wiec coś z tym, trzeba by zrobić!!!! :devil:
Niestety ,ale ludzie z Wolsztyna mają w d... swoje maszyny i tak samo będę traktować i te z Chabówki.
Horror!!!
Mam nadzieję, że do żadnych przenosin nie dojdzie.

Z tego co pamiętam, to podobno było już kilka prób takich przenosin i likwidacji skansenu w Chabówce. Kiedy robił się szum wokół sprawy (w mediach itd.) wtedy PKP wycofywało się z tych durnych pomysłów.

Nie można pozwolić na to, żeby te parowozy trafiły do Wolsztyna, bo to faktycznie będzie katastrofa dla tych maszyn i dla Chabówki.