• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Chałupa z zagrodą do kompletu.

Filip7370

Aktywny użytkownik
Reakcje
60 4 0
Witam,
otóż powoli chcę skończyć swoją nieskończoną makietę. Pod koniec modułu chcę zrobić temat starej poniemieckiej drogi. Droga niegdyś brukowana na "przedmieściach" miasteczka po przejęciu przez "polaka" popadła w zapomnienie i powoli zamienia się w szutrową.
Do tego przy przejeździe niestrzeżonym chciałbym postawić pojedyncze gospodarstwo rolne. Nie mogę znaleźć jednak pasującego modelu. Chciałbym aby domostwo pasowało do stacji Auhagena 11380 i reszty budynków w tej architekturze. Możecie coś polecić, dodam że chciałbym by możliwie mało miejsca zajął budynek/budynki.

BORUCH

Aktywny użytkownik
Reakcje
191 0 0
Może takie się nada: Auhagen 11390, jest stosunkowo jasne, ale można przyciemnić. I pasuje do poniemieckiej drogi.

OP
OP
Filip7370

Filip7370

Aktywny użytkownik
Reakcje
60 4 0
Bardzo słuszna idea, jednak jak policzyłem nie wejdzie, późnym wieczorem chyba doszedłem do tego iż zdecyduje się na Auhagen 11359. Moje pytanie zatem zmienia swoją treść. Jak na gładkim murze zrobić fakturę cegieł bo chciałbym przerobić nieco model. Chcę aby dolna kondygnacja była z gołej cegły a więc muszę "stworzyć" fakturę na gładkiej powierzchni.

Sklejacz

Aktywny użytkownik
Reakcje
424 24 0
Nie lepiej zrobić od zera pod wymiar? Możesz użyć płytek Auchagena z cegłą jeśli nie chcesz ich strugać od zera. Przyda się jakiś arkusz polistyrenu HIPS/kartonu/forniru na detale. Dachy też dokupisz a Auchagena.