• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Chłodnia

Rafdżus

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
chłodnia.jpg

Czy posiada ktoś taki, oto wagon? Chciałbym się dowiedzieć kto jest producentem modelu, w sieci nie wiele mogę znaleźć...Hmmm.. lub nie umiem:(
(zdjęcie zapożyczone z sieci)

eSeL

Znany użytkownik
Reakcje
65 0 0
TO jest wypust już nie Szita a Sachsenmodelle, był w katalogach Tilliga. Wykonanie znacznie lepsze - podobnie jak z Bipą.

Rafał G.

Znany użytkownik
Reakcje
3 1 0
Przy okazji zapytam, jakiś czas temu kupiłem na Allegro ten model wagonu ale przerobiony przez rocketmana na wagon "Chłodni Olsztyn" w malowaniu oczywiście PKP w ep.V. Czy rzeczywiście ten typ wagonu występował/występuje nadal na PKP czy też to kolejna radosna twórczość naszego Kolegi?! A,teraz się dokładniej przyjrzałem fotce, właśnie taki sam model zalega w mojej szafie. Więc na bank jest to wypust rocketmana, pogadaj z nim to może zrobi dla Ciebie kolejny.

Ps. nie dawaj mu zaliczek (pogadaj z Cocu na ten temat)

Młodzikowski

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
5.121 34 0
Polecam "Atlas" Pawła Terczyńskiego :)
PKP w latach 60 zakupiło 5 takich chłodni. No może nie identycznych z prezentowanym modelem, bo nasze miały przedział konwojenta i przez to inny wygląd jednej ze ścian czołowych, ale tego samego producenta z Dessau.
Autor zamieścił też fotkę takiej chłodni w oznaczeniu PKP (wykonanej w połowie lat 80-tych).

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 0