• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? Cena pierwszej dioramy

Gabriel

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Ostatnio będąc w Galerii Metropolia w Gdańsku zauważyłem dioramę pociągu PKP Intercity który sam jeździł, w sklepie modelarnia. Zaczalem się zastanawiać ile może kosztować zrobienie własnej dioramy kolejowej od podstaw, a jako że nie specjalnie znam się na robieniu dioram postanowiłem zapytać się o to tutaj. Dla tych którzy nie widzieli dioramy o której mówię:
Była to lekko pagórkowatej diorama wokół której pociąg robił 3 kółka, przejeżdżając raz tunelem zanim zatrzymał się na stacji. Tę sekwencje powtarzał cały czas. W środku dioramy stało nie wielkie miasto. Nie jestem pewien co do wymiarów ale na oko było to około 0,8m x 1,5m. Co do skali to zupełnie nie mam pojęcia. Były tam oczywiście modele ludzi oraz elementy natury typu drzewa krzaki itp.

Czy ktoś kto się na tym zna mógłby podać mi orientacyjną cenę zrobienia takiej dioramy od podstaw? Włączając w to wszystko czyli zrobienie terenu, malowanie, dodawanie wszystkich elementów krajobrazu itp. z góry dziękuję