• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Budownictwo cegla w ho

robertj

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
znalazlem taka cegle na ebay wymiar
18mm 9mm 6mm
http://i2.photobucket.com/albums/y45/minimix150/0113.jpg
myslicie ze moze sie nadac do budowy jakis budynkow

cyruss

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
366 1 0
Polska cegła ma zbliżone wymiary, w okolicy 250 x 125 x 60, z okresu I i II epoki była o kilka cm większa. 250 / 87 = 2,9 mm...
Był na którymś forum temat o produkcji cegieł.

OP
OP
R

robertj

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Dziekuje za wszyskie odpowiedzi i porady .Czy wiecie gdzie taka cegle mozna kupic chodzi mi male ilosci zeby pozniej ja powielic ,zawsze bawilem sie kartonem a teraz mysle o budowi czegos z naturalnego materialu

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.359 17 2
Ja w swoim temacie pokazywałem droge ułozona z takich cegieł ułożyłem 3,5tysiąca i myślałem ,ze mnie śmierć zagryzie.(droga ma długość około 20cm i szerokość 7cm) jeśli myślicz ,że zbudujesz budynek z cegiełek to albo jeszcze nie czaisz jaka to praca albo jesteś obłakany. Ale życzę wytrwałości.

xendx

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Wczoraj było o drewnianych domkach, dzisiaj o cegłach? Jutro o czym będzie nowy temat?
Zacznij samemu szukać a jak na prawdę nie znajdziesz to pytaj.
Wymiar cegły Prawda że łatwe? Nawet nie trzeba otwierać znalezionych stron żeby wyczytać wymiary oryginału i podzielić je przez skalę np. 87
klik
Na spienionym PCV można nanieść fakturę ( klik )

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Techniki modelarskie 4