• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

cegielki modelarskie do budowli H0

Dawid-20

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
witam wszystkich.

Dostałem zlecenie zbudowania budynku w skali H0 z modelarskich cegiełek... problem polega na tym że w skali H0 cegiełki by miały około 2mm długości, co mija się z celem.

Pytanie jakie cegiełki zastosować?

Na początku myślałem nad 1:35, a po skończeniu budowli poprowadzić linie pionowe po cegiełkach, aby to pasowało na makietę. Co o tym pomyśle sądzicie? Ta osoba mówi że wikol się nada do klejenie ale ja mam wątpliwości...

Kwota jaką ta osoba dysponuje na same materiały to: 100 zł + osobno wysyłka.
Czas rozpoczęcia budowy - najpóźniej we wtorek

Budowla będzie oczywiście oświetlona i bogata w szczegóły jak tylko się da.

Mam nadzieję że jakoś razem rozwiążemy problem skali i wyboru cegiełek.

hugwa

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
388 26 4
A jaki budynek "bogaty w szczegóły" można zrobić za stówę z oddzielnych cegiełek?
To chyba taki dowcipny żart wesoły...

mattia

Znany użytkownik
Reakcje
82 1 0
witam wszystkich.

Dostałem zlecenie zbudowania budynku w skali H0 z modelarskich cegiełek... problem polega na tym że w skali H0 cegiełki by miały około 2mm długości...Kwota jaką ta osoba dysponuje na same materiały to: 100 zł + osobno wysyłka.Czas rozpoczęcia budowy - najpóźniej we wtorek Budowla będzie oczywiście oświetlona i bogata w szczegóły jak tylko się da.
Chyba miało być 1000zl + wysylka , a i to jeżeli to Będziesz robil sztuka po sztuce (ukladanie cegiełki ) to będzie mało. Pomysl dobrze zanim się na to porwiesz !!![DOUBLEPOST=1389474196][/DOUBLEPOST]
A jaki budynek "bogaty w szczegóły" można zrobić za stówę z oddzielnych cegiełek?
To chyba taki dowcipny żart wesoły...
...ale zleceniodawca upał się na cegiełki...;/
To kup mu wielka butle WIKOLU i niech sam sobie klei pesetka cegiełki w skali " H0"

mattia

Znany użytkownik
Reakcje
82 1 0
Hej ! te dachówki były wycinane sztuka po sztuce i naklejane kazda osobno , to co widać to efekt pracy tylko (na dachu) cena : 4 pelne dni.
Ceny za dwa obiekty Ci nie podam bo mnie "ukamieniują" ale była w EURO i się oplacilo

P1110004.JPG P1110005.JPG P1110006.JPG