• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Bunkier kolejowy w Konewce

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
12.755 50 0
Dziś w drodze powrotnej ze Skarżyska postanowiłem podjechać do Konewki gdzie znajduje się bunkier kolejowy na pociągi sztabowe Hitlera.
Sam obiekt imponuje wielkością.

SAM_5478.jpg

Załączniki

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
12.755 50 0
Zaraz po zwiedzaniu bunkra udałem się do Skansenu Rzeki Pilicy.

SAM_5493.jpg

Załączniki

OP
OP
Irokez46

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
12.755 50 0
Co do schronu masz rację Zbyszku.Bunkry są dwa obok niego, ale skoro sami opisują ten obiekt jako bunkier to już tak z rozpędu napisałem.
Sam skansen dosyć ciekawy jak dla mnie nie tylko ze wzgledu na tą poczekalnię, ale też fajny sprzęt z czasów wojny czy same pozostałości po nim wyciągnięte z Pilicy.

Z

Zv

Gość
Co do schronu masz rację Zbyszku.Bunkry są dwa obok niego, ale skoro sami opisują ten obiekt jako bunkier to już tak z rozpędu napisałem.
Sam skansen dosyć ciekawy jak dla mnie nie tylko ze wzgledu na tą poczekalnię, ale też fajny sprzęt z czasów wojny czy same pozostałości po nim wyciągnięte z Pilicy.
Kolego bunkier to skald paliwa a schron to zawsze schron. Może być bierny ale na pewno lepiej nazwać coś schronem co nim nie jest niż na schrony mówić bunkier. :)