• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Budownictwo Budownictwo kartonowe.

Patryk.K

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Założyłem ten temat po to, żeby przedstawiać od czasu do czasu modele kartonowe budynków, co to je będę kleił. ;)
Na początek przedstawiam parowozownię jednostanowiskową wydawnictwa Świat Modeli.
Skala oczywiście H0.
Nie wiem czy istnieje gdzieś prawdziwy taki budynek..., co prawda szukałem, ale znaleźć nie mogłem. W wycinance nie było zdjęcia oryginału.

Załączniki

kilof

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Noo, mi się bardzo podoba, a że nikt nie komentuje, nie powiem że dziwne ale wg. mnie wszystcy szukają szczęk w piwnicy :] Powodzenia w dalszych pracach!

cyruss

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
373 1 0
"Nie stawiaj bracie na metal, z papieru wytnij ten detal" - cytat z kartonworku... Tam to dopiero cudeńka ludzie pokazują...

OP
OP
P

Patryk.K

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Tak wiem, że na kartonworku cudeńka pokazują..., ale żeby takie cudeńko zrobić, najpierw trzeba od czegoś zacząć, nauczyć się. Wiem, że do takich cudeniek jeszcze mi daleko, ale na dzień dzisiejszy jestem zadowolony z tego, co sklejam.

aqws9

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Patryk.K, całkiem fajnie Ci to wyszło ... nie sklejałem, tego modelu... to jeden z wczesnych wydawnictw SM... ale z doświadczenia wiem, że sklejanie modeli z Rybnika sprawia dużo przyjemności :) Co prawda Lokomotywownia nie jest jeszcze tak zaawansowana jak nowe wydawnictwa typu Lubsko czy Wieże wodne, ale widzę że wyciągnąłeś z niej max. co ,,fabryka" dała... :idea: Super.
A co planujesz, co na warsztacie ?? Ja bym proponował którąś ze stacji SM, aby stopniowa trudnośc :)

Pozdrawiam.

OP
OP
P

Patryk.K

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Dziękuję za pochwały. :smile:

aqws9 napisał(a):
A co planujesz, co na warsztacie ?? Ja bym proponował którąś ze stacji SM, aby stopniowa trudnośc :)
Jeśli chodzi o stacje z SM, to teraz sklejam właśnie ‘Rudki’. Niby nic wielkiego, ale wyszło, że w samych drzwiach i oknach trzeba wyciąć 140 kwadracików.
Po ‘Rudkach’ planuje dokończyć SM31, a po niej może Ok22. W sumie to jeszcze nic pewnego. ;)

aqws9

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Patryk.K napisał(a):
Niby nic wielkiego
tylko pozornie ;) ...
życzę, aby prace nie stanęły w miejscu ... jak to często bywa... ja już od miesiaca obiecuje sobie, że w weekend zrobię coś przy Okl 27, ale jak mam troszkę wolnego to najlepiej bym nic nie robił ;) trzeba się wkońcu wziąśc za siebie i zamieścic małą fotorelację z budowy :cool:

deus

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Był gdzieś na forum temat do stron z darmowymi modelami kartonowymi w skali 1:87
Szukam szukam i znaleźć nie mogę :oops: :devil: Proszę o pomoc. Może być link do tego tematu albo linki do innych stron :razz:
Ps. sory za zaśmiecanie tematu a tak wogole fajnie to wygląda oby tak dalej :D