• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Budowa modelu lokomotywy EP09-007 z metalu

Ufo27

Użytkownik
Reakcje
76 0 0
Witam jestem tu nowy i to moj pierwszy w zyciu model ktory zbudowalem wiec prosze o wyrozumialosc :) na codzien zajmuje sie budowa zaglowcow z drewna wiem to inna para kaloszy.
Model caly wykonany z metalu i malowany spray poniewaz nie posiadan areografu.
Wczesny etap;

Załączniki

OP
OP
U

Ufo27

Użytkownik
Reakcje
76 0 0
Prawie skończona jeszcze trochę kalek i pomalowanie paru fragmentów. Model posiada wnętrza kabin wrzucę zdjęcia za niedługo oświetlenie również jest ale tylko białe z lenistwa nie zrobiłem czerwonego ;p Model jeździ bardzo fajnie napęd trochę głośny.

Załączniki

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:
OP
OP
U

Ufo27

Użytkownik
Reakcje
76 0 0
Jeszcze taka informacja jeden zgarniacz ma odkrecana srodkowa czesc i mozna podczepic wagony wiec nie jest to tylko model na polke.Waga lokomotywy wyszla 490g jest dosyc ciezka.Sprzegi srubowe sa ruchome i takze metalowe.

Ostatnio edytowane:
OP
OP
U

Ufo27

Użytkownik
Reakcje
76 0 0
Bardzo Ci dziekuje to byl troche poligon doswiadczalny no i mialem problemy z malowaniem raz mi sie podklad zwazyl :( malowanie jest takie sobie ale caloksztalt wyszedł spoko nawet na polce ladnie sie prezentuje. Teraz mam ochote zrobic eu07-527 ale narazie musze odpoczac.....

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.596 69 0
Przepiękny model jak na debiut modelarski:love:, jesteś w gronie szczęśliwców którzy mają gdzieś, kto go z masowych producentów wyda jako pierwszy i czy uda Ci się go kupić.
Jednocześnie smutne strasznie to jest że i tak Ci którzy kupią to z SM czy Piko (czy kto to tam jeszcze zapowie) i oczywiście pokażą, będą mieli większy odzew niż Ty który coś sam zrobiłeś.
Takie czasy, nie zrażaj się, buduj dalej(y)

OP
OP
U

Ufo27

Użytkownik
Reakcje
76 0 0
Przepiękny model jak na debiut modelarski:love:, jesteś w gronie szczęśliwców którzy mają gdzieś, kto go z masowych producentów wyda jako pierwszy i czy uda Ci się go kupić.
Jednocześnie smutne strasznie to jest że i tak Ci którzy kupią to z SM czy Piko (czy kto to tam jeszcze zapowie) i oczywiście pokażą, będą mieli większy odzew niż Ty który coś sam zrobiłeś.
Takie czasy, nie zrażaj się, buduj dalej(y)
Bardzo dziekuje za miłe słowa to bardzo motywuje do dalszych dzialań wiec moze w przyszłosci cos zbuduje
Juz widziałem zapowiedz od SM ze w przyszlym roku beda wydane ep09. Ale mimo tego i tak ciesze sie ze ja zbudowałem fajnie patrzec na model ktory zrobilo sie wlasnymi rekami.

pyro

Aktywny użytkownik
Reakcje
217 1 0
Bardzo dziekuje za miłe słowa to bardzo motywuje do dalszych dzialań wiec moze w przyszłosci cos zbuduje
Juz widziałem zapowiedz od SM ze w przyszlym roku beda wydane ep09. Ale mimo tego i tak ciesze sie ze ja zbudowałem fajnie patrzec na model ktory zrobilo sie wlasnymi rekami.
Wielkie gratulacje, że udało ci się zlutować to w całość i zachować geometrię. Osobiście wiem że dla początkującego modelarza jest to nie lada wyzwanie. Możesz się cieszyć z wyboru akurat tego nr lokomotywy, ponieważ to ona jako pierwsza wjechała na modernizację do ZNLE i jako jedyna wyjechała z niej bez reflektorów halogenowych. Dopiero w trakcie pierwszych napraw rewizyjnych zostały one zamienione na halogeny. Także masz perełkę wśród wszystkich EP09 i wątpię że producenci seryjni wykonają ją dokładnie w takiej odmianie.

Arturp

Znany użytkownik
Reakcje
1.385 2 5
Robie ep09-007 wiec musialem przerobic drzwi maszynisty ktore nie posiadaja okien oraz usunac chyba tak to sie nazywa kufer na akumulatory.W dalszym etapie przerobilem tez element przy sprzegu.
Twój model wygląda świetnie, mam nadzieję, że mój będzie równie dobry. Chciałem zapytać, od jakiego modelu są pantagrafy?

Reakcje
26 1 0
Prawie skończona jeszcze trochę kalek i pomalowanie paru fragmentów. Model posiada wnętrza kabin wrzucę zdjęcia za niedługo oświetlenie również jest ale tylko białe z lenistwa nie zrobiłem czerwonego ;p Model jeździ bardzo fajnie napęd trochę głośny.
Wielki szacun dla Ufo27. Bardzo podoba mi się ten model . Po śledzeniu tego wątku zapadła decyzja , że mój Zakładu Budowy Lokomotyw w Januszkach otwiera zlecenie na budowę tego modelu z tym samym numerem bocznym. A to moje wypociny

Załączniki