• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

budeneczki malutkie

A

Anonymous

Gość
W załączeniu jest zdjątko zrealizowanej części mojego zamówienia od p. Ireneusza (Parowozik) (niestety jeszcze bez mostów). Niemożliwym jest żeby na podstawie zdjęcia z internetu podjąć właściwą decyzję. Wybierałem różne nastawnie i okazało się, że w rzeczywistości ta ładnijsza (ze zdjęcia) jest tą brzydszą, natomiast ta brzydsza jest ładniejsza i w dodatku lepiej w szczegółach dopracowana.
Jeżeli ktoś będzie zainteresowany dokładniejszymi zdjęciami również zawartości pudełek (główne montowanie będzie na jesieni) to proszę o info. Obfocę, opiszę, podzielę się wrażeniami (pierwszym i drugim :-D ).

Załączniki

OP
OP
A

Anonymous

Gość
Dworzec 14453 jest trochę cukierkowy w swoich kolorach, trzeba będzie nad nim popracować szczególnie ściany (trochę nienaturalna faktura) i podstawa (chodnik i trochę bruku trzeba będzie kilka kolorów dodać). Sporo elementów, raczej starannie odlane. Ogólnie jestem zadowolony, natomiast moje zadowolenie nie jest jeszcze mocno "doświadczone" zarówno przez los jak i praktykę.
Co do oferty - na jesieni będę wiedział na 100% teraz mogę powiedzieć, że na 89,57% ;-)

Załączniki

OP
OP
A

Anonymous

Gość
z tego pierwszego mam 3 te z lewej strony zdjęcia, a z ostatniego zdjęcia stację i magazyn.
Długo wybierałem - tylko na podstawie malutkich zdjęć na www.

OP
OP
A

Anonymous

Gość
Mógłbyś coś napisać o jakości wykonania "Magazyn towarowy auhagen 14460" i "Magazyn spedycyjny 14451"

A znawców tematu, który do jakiego zastosowania (na małej stacji ,średniej , dużej?)

OP
OP
A

Anonymous

Gość
Mały jest rzeczywiście mały, elementów ma jak na zdjęciu, a ściany budynków są z jednej wypraski. Duży jest większy, ale nie za duży - ma więcej elementów - zdjęcie. W jednym i drugim szara podstawa pod budynki jest obowiązkowo do przeróbki, starzenia lub zastąpienia.
Oprócz kilku nadlewek do obcięcia jest OK, ale (jeszcze raz) te podstawy ....

Załączniki

OP
OP
A

Anonymous

Gość
Tzn. który jest większy?-ten z pierwszej fotografii czy drugiej? .Chodzi mi o same wymiary budynków, bo na pudełkach podają wymiary podstawy, o której piszesz że się do niczego nie nadaję. Jeśli by można to prosiłbym o wymiary.

ps. Na drugim zdjęciu elewację są naklejane z foli samoprzylepne?

OP
OP
A

Anonymous

Gość
rzeczywiście zdjęcia były mało składne.
Oba budyneczki są mniej więcej takie same. Zestaw większy 14451 ma więcej elementów do okoła budynku, skrzynie, węgiel, drewno i takie tam; w zestawie mniejszym jest tylko budynek z rampą (brązową, ładną) natomiast podstawę trzeba by pomalować, zaszpachlować "alboco"
mam nadzieję, że zdjęcia z miarką będą bardziej pomocne.

elewacja to wypraska z białego plastiku z naniesiną tampondrukiem brązową farbą - na ścianę zieloną nakleja się białą.

Załączniki

OP
OP
A

Anonymous

Gość
tego Ci nie powiem, ja montuję ten i ten. Każdy ma inne podejście i kryteria oceny, a każda decyzja jest, wbrew pozorom, emocjonalna.

OP
OP
D

DaK

Gość
Piotrek zrobiłeś już te magazyny Auhagena :?:
Podzielił byś sie fotkami i relacją z budowy.
Coś mi chodzi po głowie chytry plan wykorzystania jednego z tych magazynów i nie wiem czy warto sie pchać a Auhagena .

OP
OP
A

Anonymous

Gość
jeszcze nie kleiłem, czekam na jesień, mam za dużo "wyjazdów w Polskę" i prac ogrodowych.
Jak ruszę to chętnie się podzielę wrażeniami i efektami. ;-)