• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

BR218 piko wypadający wał napędowy

speedy9

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam,
To mój pierwszy post na Forum i na początku chciałbym poinformować, że jestem absolutnym laikiem jeśli chodzi o modelarstwo kolejowe. Kolejką bawię się z synami :)
Kupiłem ostatnio na Allegro używaną lokomotywę BR218 PIKO. Jej stan wizualny jest w zasadzie idealny, jeździ też cicho. Jeśli jeździ... Jest problem z wpadaniem jednego wału napędowego. Nic nie wygląda na uszkodzone czy połamane, sam wał też chyba jest jak nowy (zdjęcie). Przez 2 dni zabawy wypadł 2 razy. Nie wiem jak wymontować wózek, ale można go włożyć bez jego wymontowywania i może dlatego znowu wypada. Czy trzeba go jakoś "zatrzasnąć" po włożeniu? Wpada tylko jeden z dwóch. Proszę o porady czy da się coś z tym zrobić.
IMG_20150912_110541.jpg
IMG_20150912_145505.jpg

KoVaL

Znany użytkownik
Reakcje
2.988 57 5
Jeżeli sam wypada to znaczy ,że trzeba dosunąć gniazda do siebie ,najlepiej po zamontowaniu wału wewnątrz. wystarczy do tego mały płaski wkrętak włożyć go między gniazdo i obudowę wózka . Skoro sam wypada to przy odpowiednim ustawieniu wózka da się go włożyć.