• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

BR118 "iTL" - czyli co można do niej podpiąć?

Maverick

Znany użytkownik
Reakcje
398 37 5
Witam!
Jako, że nie jestem "znawcą" tematu "żelaznych kół" chciałbym zasięgnąć rady bardziej doświadczonych w temacie kolegów.
Tak, więc: Od zawsze podobały mi się modele lokomotyw BR118 i dlatego mam ich kilka a nie dawno kupiłem model tej lokomotywy w malowaniu prywatnego "przewożnika" a mianowicie "iTL" :
br118 itl.jpg

( http://www.modelmania.com.pl/product_info.php?products_id=52405 ) ale nie mam kompletnie pojęcia co mogę podpiąć do tej lokomotywy. Nawet nie wiem czy mogą to być wagony osobowe czy towarowe...:oops:
Może mi któryś z kolegów pomoże w tej kwestii, podpowie, pokaże zdjęcia tej loko z wagonami lub wagonów do niej pasujących albo najlepiej poda ewentualne linki do modeli wagonów z którymi "jeżdzi/ła" taka lokomotywa?
Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam
Maverick

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.141 583 30
To jest chyba przewoźnik towarowy, więc raczej wagony towarowe z V/VI epoki. Ale najlepiej byłoby poszukać w internecie informacji o tej firmie i zdjęć jej pociągów.

OP
OP
Maverick

Maverick

Znany użytkownik
Reakcje
398 37 5
a to tam na północy nawet YT blokują?;)
...
Dzięki Bronco_Billy (y)

A ja kurcze nie mogłem jej tam "wyszukać" :oops:
To w takim razie (chyba) oznacza, że to przewożnik towarowy i tylko z towarowymi jeżdzi. Teraz niech mi tylko ktoś powie co to za typy wagonów ona tak ciąga. Najbardziej podoba mi się ten skład z ostatniego filmiku z tymi wagonami w takich samych barwach jak ta loko choć jak dobrze zauważyłem to i w tych składach węglarek są i takie w ich barwach, i z ich logo.
Dobra teraz kolejna prośba czy ktoś wie coś na temat istnienia modeli wagonów w barwach "iTL"?
Może jakieś propozycje co do ewentualnej "przemalowywanki" wagonów czyli jakie wagony mogę "przerobić" na te z tych filmików? Jakieś zdjęcia modeli takowych wagonów, które mogłby posłużyć do "przeróbki"/linki do nich

A może ktoś wie o istnieniu innego modelu lokomotywy w tych barwach?

OP
OP
Maverick

Maverick

Znany użytkownik
Reakcje
398 37 5
No ta loko od Gutzold wygląda bardzo interesująco i chetnie zobaczyłbym ten model w realu, tak aby mu się przyjrzeć dokładnie przed ewentualnym zakupem. Natomiast cena wagonów mnie trochę "ostudziła" :eek:
Bronco_Billy czy są jakieś tańsze modele, które mogą posłużyć na przemalowankę? Wiesz coś na ten temat?

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Dla początkujących 6