• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

BR06 brawa a rozjazdy roco Geoline Abzweigradius 502,7 mm

Szymon

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
tak tylko informacyjnie - BRAWA pisze w instrukcji ze BR06 min promien rozjazdu lub luku to 360 mm - to jest bullshit - na moich rozjazdach roco geoline z promieniem 502,7 ten lok sie wykoleja, nie ma mozliwosci zeby przejechal po takim luku jak rowniez po R3 roco

zeby ktos sie nie nabral i kupil to na makiete z lukami R3 :)

A

Adam-H0

Gość
nie gniewaj sie ale masz profi model i probujesz jezdzic po torach dla dzieci R3 to nie tory dla takiego giganta jak 06
tez ja mam w zielonym malowaniu - ona nie tylko pieknie wyglada jezdzi tez super :LOL:

OP
OP
S

Szymon

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
A. Karczewski napisał(a):
nie gniewaj sie ale masz profi model i probujesz jezdzic po torach dla dzieci R3 to nie tory dla takiego giganta jak 06
tez ja mam w zielonym malowaniu - ona nie tylko pieknie wyglada jezdzi tez super :LOL:
Adas ja sie nie gniewam :) - dopóki dom w budowie to jezdze na geoline - po wykonczeniu domku jest przewidziane uzycie trzeciego garazu na makiete na tilig elite z dlugoscia torow 12 metrow w jedna strone i 12 metrow w druga i rozjazdami min 600 mm, a na razie sie bawie torami dla dzieci

ale mimo wszystko brawa mogla by nie pisac bzdur w instrukcji i podawac to same min radius 360mm w katalogu :)

po prostu chcialem ostrzec kolegow zeby nie wierzyli w bzdety z katalogow i instrukcji brawy
Simon

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.934 119 22
Szymon napisał(a):
ten dzwiek to jest z generatora seuthe
pepej, chodzi tu o generator dymu firmy Seuthe. Szymonowi, chodziło o to, że te słyszalne pykanie pochodzi właśnie od tego generatora, a nie od napędu samego modelu firmy Brawa. Oczywiście, prócz pykania słychać dźwięki prawdziwej lokomotywy, generowane zaś przez dekoder cyfrowy dźwiękowy.

A co do generatora dymu firmy Seuthe, to wpisz to sobie na Allegro, to poogląsz sobie je.

OP
OP
S

Szymon

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
dokladnie :) poza tym generator seuthe daje niezle pykanie przy rozruchu zanim poleci dymek, pyka z w duza czestotliwoscia - brzmi to jak pi.....e :LOL: :razz: , ciekawe czy da sie tego jakos pozbyc