• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Br 118

marekw111

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Witan z nietypowym szalonym pomysłem :D Jak wam się widzi Br 118 w malowaniu "Szczakowej", odchodzimy co prawda od realizmu,ale tylko odnośnie loki ,wiadomo że żadne Br118 nigdy w takim malowaniu nie było nie ma i nie będzie ;) Może warto pogłupieć :LOL:

EVB420 12

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
1.237 1 0
Nie warto niszczyć modelu jeżeli takie malowanie nie istniało, no chyba że chcesz ją przeznaczyc jako model do nauki, to w ostatecznośic można ją "zniszczyć". Ja stanowaczo nie polecam, lepiej ją ładnie postarzeć to będzie fajnie wyglądać.

Kuba K.

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Jak chcesz miec coś w malowaniu "szczakowej" czy PCC to kup sobie jakąs pikowską Ludmiłe za parę złotych.Ja będe przerabiał (albo ktoś dla mnie w zależności czy znajde jakieś przyzwoite oznaczenia i napisy) roco'wskie M62 i BR232 na PCC i może własnie pikólca na BR231 ale co do tego modelu to nie wiem czy jakoś znacząco nie odbiega od oryginału.

Rutek

Aktywny użytkownik
Reakcje
4 0 0
a ja nie wiem co to za mania przerabiania na PKP
wystarczy pogrzebać na necie
118 przyjeżdżały za komuny aż do Poznania z pociągami pasażerskimi
sam ojczul mi mówił a jest maszynistą i miłośnikiem od ponad 20 lat.
na necie nawet można znaleźć zdjęcie BR 118 w Zbąszynku
http://www.holdys.pl/tomi/galerie/eddie ... 8083-5.jpg
więc troche głupio przemalowywać spalinówę która w niemieckim malowaniu jeździła po torach PKP