• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Baza Rail Polska

Reakcje
1.786 13 0
Nie wiem czy w dziale Kolej Prawdziwa jest wątek o kolejach firmy Rail Polska, ale osobiście i podstępem udało mi się dostać do samej bazy Rail Polska niedaleko Oświęcimia:podstepny:, i tak samo podstępem i z ukrycia udało mi się cyknąć kilka foteczek na terenie i w hali napraw tejże bazy:p...Wejście zawdzięczam mojemu koledze maszyniście Robertowi:)...
Oczywiście celem wizyty nie było ani szachrajstwo czy zwiad konkurencji ,tak jak potem myśleli ochroniarze z Rail'u, tylko zwykła , obarczona pasją kolejnictwa , modelarska ciekawość wyglądu bazy i obejrzenie taboru, oraz tamtejszej infrastruktury.....:).....
DSC03800 Baza Rail Polska 1.JPG
DSC03799 Baza Rail Polska 2.JPG
DSC03796 Baza Rail  Polska 3.JPG
DSC03795 Baza Rail Polska 4.JPG
DSC03794 Baza Rail Polska 6.JPG
DSC03793 Baza Rail Polska 7.JPG
DSC03797 Baza Rail Polska 8.JPG
DSC03798 Baza Rail Polska 9.JPG
DSC03792 Baza Rail Polska 5.JPG

AdrianL

Aktywny użytkownik
Reakcje
23 0 0
Byłem tam kilka lat temu,nie wiele się zmieniło z tego co widzę.Zgłosiłem się u dyspozytora i nikt mi problemu nie robił.Oprócz masy gagarinów stały tam wtedy Sm 30 w malowaniu tej firmy co chyba nie jest częstym widokiem.

OP
OP
daniel loko
Reakcje
1.786 13 0
...Ale teraz to cykają się jak cholera - i po co:oops: ? Przecież nikt im taboru nie ukradnieo_O.....
Mam wrażenie ,że z tym zwiedzaniem i fotografowaniem to wracają miejscami czasy PRL'u:confused:....