• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Awaria

Reakcje
0 0 0
Panowie posiadam podwójny zestaw ROCO ICE + BR 140 ze sterowaniem Multimouse i torami GEoline i mam taki mały problem. Wczoraj wraz z 4-letnim synem próbowaliśmy rozerwać jeden wagon z jednej strony ciągnąć go ICE-m z drugiej BR-em i nagle lokomotywy odmówiły posłuszeństwa tzn. siliniki pracowały tak jakby co jakiś czas dochodził prąd do nich i miały przerywaną jazdę nie reagowały na Multimouse-a. Dodam, że każda z lokomotyw chciała jechać w inną stronę ( normalka w DCC ). Czyżby booster nie wytrzymał, nasza próba trwała 15 sek., czy jakieś inne diabelstwo.
1.Poszukuję torów w ilości 12 szt. ROCO Geoline R-4 ew. zamienię na R-3 za dopłatą .
2.Poszukuję torów w ilości 6 szt. ROCO Geoline R-3 ew. zamienię na R-3 bez dopłaty.
3.Najchętniej kupię w rozsądnej cenie zestaw torów Geoline C+D+E.l
4.Chętnie spotkał bym jakiegoś modelarza z rejonu Słupska w sprawie wymiany doświadczeń dotyczącym naszego hobby.
Pozdrawiam wszystkich i życzę zrealizowania hobbystycznych marzeń.

krzychu12231

Znany użytkownik
Reakcje
49 0 0
Witamy nowego użytkownika.
Co do problemu -booster powinien wytrzymać, tym bardziej, że przy przeciążeniu powinien odciąć prąd. Może to dekodery się zjerały, ale 2 od razu... Spróbuj może uruchomić każdego loka osobno, aby tylko on stał na torowisku. A co z innymi funkcjami, działają? Nie jestem specem w DCC. Może któryś z fachowców udzieli precyzyjnienszej rady. A tak poza tym to nie radzę bawić się w ten sposób.

Elvis

Znany użytkownik
Reakcje
1.776 62 3
Artur-Słupsk napisał(a):
mam taki mały problem...
To na pewno nie booster, zobacz co się dzieje gdy stanie na tory tylko jeden lok, rozumiem, że każdy z nich ma inny adres. A swoją drogą takie zabawy... ten wagon na pół chciałeś rozerwać czy jak :D
Artur-Słupsk napisał(a):
4.Chętnie spotkał bym jakiegoś modelarza z rejonu Słupska w sprawie wymiany doświadczeń dotyczącym naszego hobby.
Pozdrawiam wszystkich i życzę zrealizowania hobbystycznych marzeń.
http://www.forum.martel.pl/viewtopic.ph ... 0a2#125412 tu masz najbliżej.

martinezo

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
Jednocześnie zaczęły "świrować" ??
Jeśli tak - "połówka czarnej" skrzynki się spaliła.
Cudów nie ma - na pstryknięcie palcem oba deki jednocześnie nie padły.
Tym bardziej że to dwa zupełnie inne dekodery.
Zabezpieczenie czarnej kszynki jest... "średnie"... :(

OP
OP
A
Reakcje
0 0 0
Więc tak. Dzisiaj pożyczyłem zasilacz Piko i chciałem wypróbować czy w analogu loki działają i okazało się, że występuje takie samo zjawisko jak w dcc. czyżby to silniki odmawiają posłuszeństwa, ale światła loków też dostają prąd raz na jakiś czas, na pewno nie jest booster i multimouse skoro w analogu sprawa wygląda tak samo więc co? :?:

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
DCC 3
DCC 8
DCC 5
DCC 22
DCC 5