Cześć.
Jestem chyba po raz pierwszy w wątkach dot. modelarstwa samochodowego dlatego proszę o wyrozumiałość. Udzielam się głównie w wątkach kolejowych.
Mam trochę niezagospodarowanego miejsca na makiecie i postanowiłem zrobić tam kilka stanowisk PKS na modele autobusów Sanos, Autostan, Jelcz ("Ogórek") w IV ep. (koniec lat 80-tych).
Z tego co się zorientowałem są chyba dwie wiodące firmy na runku Reduced i Nanofaktura.
Stąd moje pytania:
- która firma jest lepsza waszym zdaniem jeżeli chodzi o wykonanie,
- czy są inne firmy na polskim rynku,
- czy wykonują na zamówienie gotowe pomalowane modele.
I wreszcie jakie są wymiary autobusu w skali H0 powiedzmy np. Sanosa bo jest chyba najdłuższy.
Wymiary potrzebuję żeby zaprojektować stanowiska na makiecie.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Jestem chyba po raz pierwszy w wątkach dot. modelarstwa samochodowego dlatego proszę o wyrozumiałość. Udzielam się głównie w wątkach kolejowych.
Mam trochę niezagospodarowanego miejsca na makiecie i postanowiłem zrobić tam kilka stanowisk PKS na modele autobusów Sanos, Autostan, Jelcz ("Ogórek") w IV ep. (koniec lat 80-tych).
Z tego co się zorientowałem są chyba dwie wiodące firmy na runku Reduced i Nanofaktura.
Stąd moje pytania:
- która firma jest lepsza waszym zdaniem jeżeli chodzi o wykonanie,
- czy są inne firmy na polskim rynku,
- czy wykonują na zamówienie gotowe pomalowane modele.
I wreszcie jakie są wymiary autobusu w skali H0 powiedzmy np. Sanosa bo jest chyba najdłuższy.
Wymiary potrzebuję żeby zaprojektować stanowiska na makiecie.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.