• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Autobusy TomekM

OP
OP
Tomek M.

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.537 69 0
Bardzo ciekawy model, ładnie mu w tej zieleni (y)
A o co chodzi z tymi tylnymi drzwiami, skąd ta różnica pomiędzy oryginałem a modelem? :niepewny:
A o to chodzi Kuba że z trzystu autobusów jakie mam, tylko jakieś 25% jest zgodne z oryginałem w stu procentach, albo się nie zgadza podział blach,
albo układ klap, tudzież umieszczenie kierunkowskazów. Rietze czy inni, projektując formę pod dany model korzysta przeważnie z pierwszego rocznika produkcji, nie uwzględnia późniejszej drobnej kosmetyki jaka następuje w trakcie produkcji serii bo im się nie opłaca zmieniać
formy dla ortodoksów,...niestety. Są też w sieci zdjęcia tego modelu setry z takimi drzwiami jak zrobiło AWM i niewykluczone że i ten wóz
miał taki w dniu wpisania na stan autokraft, bo mam na dysku kilka pojazdów które wyglądają różnie w zależności od okresu w którym zdjęcie zostało zrobione. Rietze w takim przypadku maluje dół drzwi na czarno zamiast zmieniać formę, VK-modelle zamalowało kiedyś w solarisie jeden płat drzwi
aby udawał podmiejskiego;)

Drzewiarz

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
2.180 15 0
Dzięki za odpowiedź. A, że są jedne formy do różnych wersji, to niestety dotyczy wszelkich pojazdów, niestety :(

Dobra, ogarnąłem, co AWM miał na myśli, czyli to są całe drzwi :eek:
1747662568597.jpg

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Autobusy 23
Autobusy 18
Autobusy 16
Autobusy 9
Autobusy 4