• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Autobusy - Autokary [PJ-Pauli]

pj-pauli

Znany użytkownik
Reakcje
142 8 0
Pozwolę sobie co jakiś czas wrzucić jakiś bus do prezentacji.

Na początek Setra 215 HD, którą zakupiłem niedawno i wreszcie taką jaką chciałem, bez reklam :)

OP
OP
pj-pauli

pj-pauli

Znany użytkownik
Reakcje
142 8 0
I cierpiący na to co zawsze...brak lusterek i wycieraczek.
No tu akurat był strzał w dziesiątkę bo lusterka i wycieraczki leżą grzecznie w pudełku i to była niespodzianka po zakupie... :) a ja i tak nie montuje :) poza tym w tych modelach Setra, trzeba miec "pewną łapę" bez drgawek :p , bo można łatwo zababrać model przy montażu szczególnie wycieraczek :/

Michał Type_r7

Moderator działu Modelarstwo Samochodowe
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.518 159 2
No tu akurat był strzał w dziesiątkę bo lusterka i wycieraczki leżą grzecznie w pudełku i to była niespodzianka po zakupie... :) a ja i tak nie montuje :) poza tym w tych modelach Setra, trzeba miec "pewną łapę" bez drgawek :p , bo można łatwo zababrać model przy montażu szczególnie wycieraczek :/
No to powiem, że wielkie zaskoczenie dla mnie.
Masz rację nie montuj ich, potrzebują mało kleju a przy przestawianiu zawsze coś odpada i później jest problem.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.867 388 20
Autobus bez napisów to rzadkość w naszej skali. Tym bardziej gratuluję nabytku. (y)

OP
OP
pj-pauli

pj-pauli

Znany użytkownik
Reakcje
142 8 0
Dziś model który trafił do mnie dzięki uprzejmości jednego z kolekcjonerów, za co bardzo mu dziękuję.

Jelcz w barwach Wrocławskiego MPK (jeszcze na starych tablicach, ale autobus ten jeździ jeszcze po Wrocławiu, ale już na białych blachach DW)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.867 388 20
Wykonanie bardzo fajne tego Jelcza. Mógłby ktoś zrobić większą serię tych Jelczy na sprzedaż. Podoba mi się.

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
12.147 48 0
Nie znosiłem jeżdzić tymi Jelczami jak jeszcze podobne były w Warszawie.Koszmar to mało powiedziane, szczególnie oparcia siedzeń gdzie pasażerowie obijali się plecami.Model bardzo ładnie wykonany, barwy też mogą być, zblizone do warszawskich.:D

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Autobusy 23
Autobusy 16
Autobusy 1180
Autobusy 9
Autobusy 4