• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Auhagen 11341

Greeg

Użytkownik
Reakcje
15 0 0
Cześć wszystkim. :)

Jestem zainteresowany tym mostem, jednak jest mało jego zdjęć w internecie. Jeśli ktoś go posiada i mógłby je dla mnie wykonać, to bardzo o to proszę. Chodzi o zdjęcia z góry, od dołu, z boku i od strony przyczółka. Proszę też o zmierzenie wysokości od jego dołu do główki szyny. :)

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.128 503 30
Chyba nie bardzo:
Proszę też o zmierzenie wysokości od jego dołu do główki szyny.
To raczej będzie 78 mm + grubość łożysk (bo 78 to chyba tylko wysokość przyczółków) - wysokość toru z podsypką. Obstawiałbym mniej więcej około tych 78 mm, bo grubość łożysk wydaje mi sie porównywalna z wysokością toru.

Piotr Kozłowski

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
1.606 11 0
@Greeg jeśli chodzi Tobie o wysokość całkowitą z przyczółkami to jest jak mówi @walter_r 110mm plus szyna z podkładem, a jak sama rama od mostu z łożyskami już bez przyczółków to by wychodziło 110-78mm=32mm. Mam ten most i wieczorem po pracy mogę dokładnie pomierzyć i porobić zdjęcia z tym że od dołu mogę nie dać za bardzo rady bo już jest zamontowany ;-)

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.128 503 30
Może faktycznie ja źle zrozumiałem, a koledze chodziło o wysokość główki szyny na moście od podstawy przyczółków, wtedy jest tak, jak napisał kolega Piotr i Walter. Nie wiem czemu założyłem, że ma być tor pod wiaduktem i chodzi o prześwit pod nim.

zepfot

Znany użytkownik
GGM
Reakcje
443 0 1
Niestety z samych rysunków które są dostępne nie wiele można wywnioskować a przynajmniej nie takie informacje jak Ciebie interesują .
W czwartek wybieram się do sklepu modelarskiego jeżeli ten model tam będzie to postaram się go przemierzyć.

Ostatnio edytowane: