Witam wszystkich, jako że Kolega @Adam66 stworzył martwego kurczaka (oskubanego z pierza, zdekapitowanego), który to kurczak urzekł mnie swym rozmiarem i szczegółowością, postanowiłem stworzyć coś własnego. Padło na potencjalnego zjadacza kurczaków - zomowca. Temat prlu, jak wiemy, jest wiecznie żywy, a koledze @Abarth-owi potrzebni są zomowcy do pacyfikacji kopalni, toteż postanowiłem wydziergać w 3d takiego właśnie ludka. Co w wydruku z tego wyjdzie - pojęcia nie mam. Ale jak nie spróbuję to się nie dowiem. Model stworzyłem jak zwykle w Lightwave 3D, zabrał mi jakieś 4 godziny, więc nie zbyt wiele.
Póki co w pozycji T, ale docelowo mój zomowiec ma występować w co najmniej kilkunastu pozach. Do tego celu zamierzam użyć modułu o wdzięcznej nazwie Genoma, gdzie w postać wkleja się szkielet, którym można dowolnie poruszać postacią. Tyle teorii. Bo ludek powstał, ale genoma przy poruszaniu wygina mu kończyny w sposób aż bolesny dla oglądającego (kolano zgina do tyłu.... brrrr....).Moduł genoma dopiero poznaję, ale myślę, że poradzę sobie z problemem i jakoś wybrnę. Co ciekawe po ustawieniu konkretnej pozy można model zapisać w "bezruchu" np. w kilku etapach marszu - co da różnorodność postaci, które będzie można ustawić na makiecie.
Ale do rzeczy.
Tutaj zdjęcie referencyjne:
A poniżej model docelowy z szkieletem. Miłego oglądania.
Póki co w pozycji T, ale docelowo mój zomowiec ma występować w co najmniej kilkunastu pozach. Do tego celu zamierzam użyć modułu o wdzięcznej nazwie Genoma, gdzie w postać wkleja się szkielet, którym można dowolnie poruszać postacią. Tyle teorii. Bo ludek powstał, ale genoma przy poruszaniu wygina mu kończyny w sposób aż bolesny dla oglądającego (kolano zgina do tyłu.... brrrr....).Moduł genoma dopiero poznaję, ale myślę, że poradzę sobie z problemem i jakoś wybrnę. Co ciekawe po ustawieniu konkretnej pozy można model zapisać w "bezruchu" np. w kilku etapach marszu - co da różnorodność postaci, które będzie można ustawić na makiecie.
Ale do rzeczy.
Tutaj zdjęcie referencyjne:
A poniżej model docelowy z szkieletem. Miłego oglądania.
Ostatnio modyfikowane przez moderatora:
- 3
- 1
- Pokaż wszystkie