• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? Architektura kolejowa - wymiarowanie

Piechu

Aktywny użytkownik
Reakcje
159 0 0
Witam. Mam nadzieję że w dobrym dziale utworzyłem wątek. Od dłuższego czasu noszę się z zamiarem wykonania dioramy z odwzorowaniem obiektów kolejowych znajdujących się na sieci kolejowej. Wstępnie padło na dwa obiekty. Lokomotywownia Kołobrzeg lub lokomotywownia Kamieniec Ząbkowicki. I tu rodzi się moje pytanie. Skąd, poza zwymiarowaniem w terenie, czerpiecie informacje o rzeczywistych wymiarach danych obiektów, by odtworzyć je w miniaturze?

OP
OP
Piechu

Piechu

Aktywny użytkownik
Reakcje
159 0 0
Dzięki za pomoc. Co do Google Maps/Earth to już przerobiłem temat. Tam jest tylko wymiarowanie właściwie z góry. A jak zwymiarować, okna, rozstaw między nimi, wysokość budynku itp. bez realnego pomiaru lub planów? Jest jakaś metoda ze zdjęć, z punktów orientacyjnych w okolicy danego budynku? Ewentualnie gdzie można pozyskać plany poza PLK nieruchomości?

t_domagalski

Znany użytkownik
Reakcje
1.659 19 9
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Techniki modelarskie 4
Techniki modelarskie 8