• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Adam i jego most

OP
OP
A

Adam-H0

Gość
tak - wszystko to karton - Ploter laserowy wycinal :???:

prowadze proby z wycinaniem sklejki - mam taka 0,4 mm zobaczymy :cool:

Uriel

Znany użytkownik
Reakcje
17 0 0
A. Karczewski napisał(a):
jestem ciekaw co o tym myslicie :?:
Kawał dobrej, kartonowej roboty Adamie :!: Wygląda jakby był trawiony z blaszki, no może oprócz tego, że jedna barierka już się "poddała" działaniom destrukcyjnym ;)

OP
OP
A

Adam-H0

Gość
jak robilem zdjecie - dlatego decyzja o sklejce - karton jest za delikatny - postawic tak dotykac nie :???:

mam nadzieje, ze namowie znajomego do przygotowania polskiego mostu kolejowego :???:

OP
OP
A

Adam-H0

Gość
nie chcialem zaczynac od tego czy ktos ma plany - bo to zauwazylem na forum jest juz nudne :sad:
dlatego pokazalem wam moj most - jak wnioskuje spodobal sie - wiec teraz zaczne nudzic - wiem ze na forum jest paru architektow - moze sa gdzies jakies ksiazki, albo rysunki takiego tradycyjnego polskiego mostu ( oczywiscie kolejowego - konstrukcja stalowa ) na Wisle - znalazem pare zdjec archiwalnych i Tczew mial bardzo fajny most - ale wy siedzicie na miejscu powinniscie wiedziec lepiej :razz:

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
854 77 5
Model tczewskiego mostu nie zmieścił by się w przeciętnym mieszkaniu, kosztowałby majątek zapewne, a i żywicy na wodę potrzeba by z 10 litrów. ;)

OP
OP
A

Adam-H0

Gość
wydaje mi sie ze ma przesla prze tej dlugosci - nie kazdy musi miec pelna dlugosc ;)

jak bylem g.. przepraszam, mlody we wroclawiu byla raz do roku wystawa modeli kolejowych - nie musze pisac ze modele kolejowe to byl na wspolczesne czasy kit - ale zawsze stal most nie wiem czy nie przesadze ale mial okolo 4 m dlugosci i to byl magnes calej imprezy :smile:

Darek

Użytkownik
Reakcje
42 53 3
moze sa gdzies jakies ksiazki, albo rysunki takiego tradycyjnego polskiego mostu ( oczywiscie kolejowego - konstrukcja stalowa ) na Wisle - znalazem pare zdjec archiwalnych i Tczew mial bardzo fajny most - ale wy siedzicie na miejscu powinniscie wiedziec lepiej
tylko że most w Tczewie NIE JEST POLSKI i nie był budowany NAWET przez Polaków

qwertas

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.575 51 2
Darek napisał(a):
moze sa gdzies jakies ksiazki, albo rysunki takiego tradycyjnego polskiego mostu ( oczywiscie kolejowego - konstrukcja stalowa ) na Wisle - znalazem pare zdjec archiwalnych i Tczew mial bardzo fajny most - ale wy siedzicie na miejscu powinniscie wiedziec lepiej
tylko że most w Tczewie NIE JEST POLSKI i nie był budowany NAWET przez Polaków
To kto go odbudowal po 1945 r.?

D

Dariusz

Gość
Jakie to ma znaczenie kto go zbudowal badz odbudowal? Jakby dochodzic do tego kto w Polsce zbudowal koleje to tez wyjdzie ze nie Polacy tylko zaborcy. Jest w Polsce i tyle. Szkoda tylko, ze nie zostal odbudowany w ksztalcie sprzed wojny ale to pewnie by drozej kosztowalo. Mosty sa spore i model czegos takiego robi wrazenie na kazdej wystawie.

Darek

Użytkownik
Reakcje
42 53 3
Jakie to ma znaczenie kto go zbudowal badz odbudowal? Jakby dochodzic do tego kto w Polsce zbudowal koleje to tez wyjdzie ze nie Polacy tylko zaborcy. Jest w Polsce i tyle. Szkoda tylko, ze nie zostal odbudowany w ksztalcie sprzed wojny ale to pewnie by drozej kosztowalo. Mosty sa spore i model czegos takiego robi wrazenie na kazdej wystawie.
Mi to jest obojętne, i nie czepiam się szczegółów, a napewno przed wojną nawet mosty miały swoją duszę... mi to nie przeszkadza, tak jak brak zaczepów w wagonach Pana Adama, czy innych rzeczy które są w wagonach 1:1.. tylko że zaraz wybuchnie znów wojna między niektórymi, że to nie polskie, że nie odpowiednie malowanie, że sąsiadka ma nieodpowiednie imię ...

http://www.ekoportal.eu/artykuly/mosty_w_tczewie.html
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=mos ... =&aq=f&oq=

Prawdę mówiąc infrastruktura w Polsce jest na zachodzie poniemiecka na południu poaustryjacka a na wschodzie (jeżeli jest) porosyjska, jakiś 1%o- promil - jest polska jeżeli jeszcze nie została rozkradziona lub rozebrana przez PKP, smutne ale prawdziwe