Jak już mowilem w kilka watkach, chce zrobic makietę-tort na temat kolejki rosyjskiej. I tu zaczynaja się schody. Nabyłem jedna lokomotywę M62 (br120), poluję na drugą. O ile sprawa techniczna tu akkurat gra mniejszą rolę, o tyle kwestia pomalowania w barwy wschodnie, to juz dla mnię problem. Wymysliłem jak w praktyce połączyc te dwie lokomotywy w jedna calość. Ale nie wiem czy poradze sobie z malowaniem. I problem tkwi nie tyle w naniesieniu samego koloru, lecz napisów po rosyjsku. ( o ile ten jezyk dość dobrze znam, o tyle kalka tu nie wchodzi w rachubę, ponieważ nie wiem gdzie to wziąć.) Kto powie co mam robić i czy ktokolwiek wie jak wybrnąć z tej sytuacji? Czy uwazacie, (chodzi o same pomalowanie) może lepiej oddać w ręcę fachowcowi, a samemu zrobic tylko kosmetyczne poprawki, czy kupić areograf i metodą prob.....? Jezeli ktos zna artyste malarza modeli to proszę dać znać
na zdjęciu jest loomotywa-wzór dla mojego 2M62
P.S: klawiatura mi nawala w laptopie, więc przepraszam za brak miejscami polskich znaków
na zdjęciu jest loomotywa-wzór dla mojego 2M62
P.S: klawiatura mi nawala w laptopie, więc przepraszam za brak miejscami polskich znaków
Załączniki
-
63,9 KB Wyświetleń: 731