• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Warsztaty 20-21.02.2016 III warsztaty modelarskie w Szczecinie

Gerson

Znany użytkownik
Reakcje
1.606 26 0
Witam.

Miło mi poinformować, że w tym roku odbędą się III Warsztaty Modelarskie w Szczecinie organizowane przez Zachodniopomorski Klub Miłośników Kolei.
Impreza jak co roku odbędzie się w pomieszczeniach Uniwersytetu Szczecińskiego (zielony wieżowiec Wydziału Zarządzania i Ekonomiki Usług) na ul. Cukrowej 8 w Szczecinie.

Termin imprezy:
20.02.2016 - sobota 12:00 - 17:00,
21.02.2016 - niedziela 10:00 - 14:00.

Wkrótce więcej szczegółów.
Zapraszamy.

Michał Szewczyk

Aktywny użytkownik
Reakcje
27 0 0
Cholerka!!!! W zeszlym roku wstrzelilem się z urlopem i ze Świnoujścia miałem do Was rzut beretem. Byłem i powtórzył bym to w tym roku ale urlop w Świnoujściu zaczynam od 27.02 kurcze blade. Naprawdę Warto

OP
OP
Gerson

Gerson

Znany użytkownik
Reakcje
1.606 26 0
Panowie oczywiście zapraszamy.

Szczegóły imprezy są jeszcze dopracowywane.

Planujemy zaprezentować:
- makietę modułową w skali TT;
- makietę modułową w skali H0 (w końcu coś w naszym klubie w tej skali drgnęło ;) );
- Car Faller System;
- kolejkę ogrodową;
- kolejkę Thomas Trackmaster dla najmłodszych.

Ponadto odbędą się warsztaty z:
- sadzenia roślinności na modułach czyli siania trawy, sadzenia drzewek itp.
- malowania wagonów aerografem;

oraz zabawy dla dzieci "z kartonem i styrodurem".

OP
OP
Gerson

Gerson

Znany użytkownik
Reakcje
1.606 26 0
W tym roku jak zwykle przygotujemy kilka modułów które oddamy w ręce chętnych, którzy będą mogli spróbować swoich sił w elektro-trawo sadzeniu, zaprosimy chętnych do wykonania własnoręcznie drzew, krzaków itp.

Przygotowaliśmy łatwe do wykonania kartonowe modele lokomotyw, które pod okiem doświadczonych "kartoniarzy" dzieciaki będą składały na miejscu. Dodatkowo dla najmłodszych przygotowano styropianowe lokomotywy, które będzie można własnoręcznie ozdobić (pomalować) oraz sporych rozmiarów kolejka trackmaster i lokomotywy z bajki Tomek i przyjaciele (o niej już wspominałem).

Ponadto w tym roku czynnie do udziału w warsztatach włączyła się firma EKA-model, która zapowiedziała promocyjne ceny na swoje modele.

Dodatkowo istnieje możliwość zakwaterowania na terenie Uniwersytetu Szczecińskiego (wymagana: karimata + śpiwór), dla chętnych chcących wziąć udział w warsztatach - od strony organizacyjnej (wystawa modeli, modułów, pomoc przy organizacji itp.)

Więcej info naszej stronie FB
https://www.facebook.com/ZKMK.SITK/?fref=ts

Kontakt: zkmk.sitk@gmail.com

OP
OP
Gerson

Gerson

Znany użytkownik
Reakcje
1.606 26 0
Do naszej imprezy zostało już tylko...
8.jpg

... dni.

Oprócz wspomnianej EKA-model swoje stoisko wystawi także szczeciński Sklep Modelarski - Pana Janusza Lewkowicza.
Podobnie jak w zeszłym roku swoją kolejkę zaprezentuje Park Miniatur i Kolejek z Dziwnowa.
Ponadto będzie można zakupić słodkie niespodzianki z czekolady...

OP
OP
Gerson

Gerson

Znany użytkownik
Reakcje
1.606 26 0
Już tylko
2.jpg
dni do imprezy.

Przygotowania idą pełną parą: ostatnie próby, testy, dopracowywanie szczegółów na modułach...
IMG_9308AA.jpg

IMG_9309AA.jpg

IMG_9311AA.jpg

OP
OP
Gerson

Gerson

Znany użytkownik
Reakcje
1.606 26 0
1.jpg
dzień do imprezy.

IMG_9315AA.jpg

IMG_9317AA.jpg

IMG_9322AA.jpg

[DOUBLEPOST=1455922565,1455921988][/DOUBLEPOST]Przygotowania idą pełną parą.
TT-ka gotowa na 100%, w H0 trochę improwizujemy, bo za mało mamy modułów łukowych i modułów przejściowych z 2-ch na jeden tor.
Niestety największym problemem okazały się moduły pętli zwrotnych. Zakupiliśmy dwa na tą imprezę i okazało się, że oba nie działają :cry:.
[DOUBLEPOST=1455923421][/DOUBLEPOST]To już dzisiaj!!! Startujemy o 12:00.
START.jpg

Zapraszamy!!!

techno

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
1.150 18 0
Całkiem zacna impreza, nawet pomimo notorycznych korków na modułach H0. ;-) Dzieci widać bardzo zadowolone z części warsztatowej :)

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
27.810 108 2
Zakupy w Lidlu :D
20160219_221436.jpg

Poziomowanie przejściówki poziom ekspert :ROFL::ROFL::ROFL::ROFL::ROFL::ROFL::ROFL::ROFL:
20160220_165203.jpg

Modelarstwo poziom Janusz :ROFL::ROFL::ROFL::ROFL::ROFL::ROFL::ROFL:
20160220_165230.jpg

A tak poważnie świetna impreza i mnóstwo życzliwych ludzi (y)

jestrabh

Znany użytkownik
Reakcje
2.815 40 1
Przybyłem, zobaczyłem i........wyjechałem zadowolony.Chyba impreza udana i trafiona bo dzieci sporo i to zadowolonych:)
Broda, dzięki za sympatyczne spotkanie i możliwość poznania się w realu.;)