• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

1:1 130 lecie Wyrzyskiej kolei powiatowej

Tymon2011

Użytkownik
Reakcje
61 26 0
Witam,

Chciałbym poinformować, że w dniach 19-22 czerwca odbędzie się 130-lecie Wyrzyskiej kolei powiatowej. Impreza będzie odbywać się w Białośliwiu.

Harmonogram

Czwartek 19 czerwca (pierwszy dzień)
9:00 pociąg specjalny do Nieżychowa z fotostopami - Parowozem do Gorzelni.
10:00-16:00 ogólnodostępne przejazdy pociągami parowymi (Białośliwie - Kocik Młyn - Probórka Wielka ).
16:00 pociąg specjalny Lyd2-56 do stacji Kocik Młyn z fotostopami Rumunem w las.

Piątek 20 czerwca (drugi dzień)
10:00-20:00 ogólnodostępne przejazdy pociągami parowymi Białośliwie - Kocik Młyn- Probórka Wielka).

21 czerwca (trzeci dzień)
9:30 Ogólnodostępne przejazdy parowozami Białośliwie - Kocik Młyn - Probórka Wielka.
13:00 -część oficjalna 130-lecia: powitanie gości, podziękowania.
14:00-14:30 Parada lokomotyw.
15:00-20:00 ogólnodostępne przejazdy pociągami parowymi Białośliwie - Kocik Młyn - Probórka Wielka.
21:00-22:00 Pokaz "Światło, Para, Dźwięk", nocne sesje fotograficzne na stacji Białośliwie.

22 czerwca (czwarty dzień)
10:00 ogólnodostępne przejazdy pociągami parowymi Białośliwie- Kocik Młyn - Probórka Wielka.
20:00 Zakończenie.

W imprezie mają uczestniczyć parowozy:
LOWA 26004 z Białośliwia, Polska,
HF 99 3317 z kolejki Leśnej Bad Muskau, Niemcy,
HD 99 3301 zwany "Graf Aminem" z kolejki Parkowej Cottbus, Niemcy,
oraz lokomotywy spalinowe: Lyd2-56 i Ld1 z Białośliwia.

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:
OP
OP
T

Tymon2011

Użytkownik
Reakcje
61 26 0
Witam,

Chciałbym poinformować, że w dniach 19-22 czerwca odbędzie się 130-lecie Wyrzyskiej kolei powiatowej. Impreza będzie odbywać się w Białośliwiu.

Harmonogram

10:00-16:00 ogólnodostępne przejazdy pociągami parowymi (Białośliwie - Kocik Młyn - Probórka Wielka ).
16:00 pociąg specjalny Lyd2-56 do stacji Kocik Młyn z fotostopami Rumunem w las.

10:00-20:00 ogólnodostępne przejazdy pociągami parowymi Białośliwie - Kocik Młyn- Probórka Wielka).

9:30 Ogólnodostępne przejazdy parowozami Białośliwie - Kocik Młyn - Probórka Wielka.
15:00-20:00 ogólnodostępne przejazdy pociągami parowymi Białośliwie - Kocik Młyn - Probórka Wielka.
21:00-22:00 Pokaz "Światło, Para, Dźwięk", nocne sesje fotograficzne na stacji Białośliwie.

10:00 ogólnodostępne przejazdy pociągami parowymi Białośliwie- Kocik Młyn - Probórka Wielka.

Kiedy pytałem się o parowozy jakie mają być no to operator z Białośliwia mówił że ma być jeszcze jakiś parowóz z Czech z Žamberga oraz że jest plan sprowadzenia Parowozu z Berlina ale nie zapisałem ich ponieważ nie ma żadnego potwierdzenia na ten temat że będą i jakie konkretnie z Žamberga , a z Berlina to ja zapomniałem nazwy jakie by był z Žamberga mówił że na pewno będzie ale jaki będzie parowóz tego to nie wiem , a z Berlina nie jest potwierdzony.

OP
OP
T
Reakcje
61 26 0
Kiedy pytałem się o parowozy jakie mają być no to operator z Białośliwia mówił że ma być jeszcze jakiś parowóz z Czech z Žamberga oraz że jest plan sprowadzenia Parowozu z Berlina ale nie zapisałem ich ponieważ nie ma żadnego potwierdzenia na ten temat że będą i jakie konkretnie z Žamberga , a z Berlina to ja zapomniałem nazwy jakie by był z Žamberga mówił że na pewno będzie ale jaki będzie parowóz tego to nie wiem , a z Berlina nie jest potwierdzony.
Ale o tym tych dwóch parowozach czy będą dowiemy się za tydzień

OP
OP
T
Reakcje
61 26 0
Witam,

Harmonogram

Oraz uczestnicyły parowozy z Czech Brodnchilde 52 i ČKD B70

jodavika

Użytkownik
Reakcje
181 0 3
Szkoda, że niektóre zdjęcia taboru tak 'krzywo" wyszły. Na przykład tu....
No cóż. Fotografia wykonywana w warunkach plenerowych w bardzo ostrym słońcu i często w jego stronę gdzie obiekty są koloru czarnego jest dużym wyzwaniem dla fotografa. Tym bardziej, że większość tych obiektów jest w ruchu i czasami zdjęcia wykonywane są w pośpiechu. Ostre światło słoneczne nie sprzyja dobrej fotografii, a stosowanie filtrów nie zawsze zdaje egzamin. Nie za każdym razem da się dopasować przysłonę czy czas naświetlania. Funkcja automatu też niekiedy sobie nie radzi. Opublikowane zdjęcia nie idą na wystawę czy konkurs, a już na pewno nie trafią do National Geographic więc uważam, że nie ma co w tym temacie dzielić skóry na byku.

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
2.222 145 86
Jasne. Myślałem, że używałeś jakiegoś 'specjalnego' obiektywu. Ale masz racje może nie potrzebnie to napisałem >>>
Najważniejsze, że są a niektóre nawet mogą się przydać budowniczym modeli bo są zbliżenia (y)