• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? Żywica/ klej UV do świateł w pojazdach

Czapajew

Znany użytkownik
Reakcje
699 1 0
Witam, mógłby ktoś polecić jakiś klej UV, za którego pomocą można zrobić klosze w reflektorach? Do tej pory używałem przeźroczystej żywicy, jednak ta powoli zaczyna mi się kończyć i chciałbym wypróbować jakiś klej. Co do kleju, to najlepiej żeby był gęsty, ale nie na tyle, żeby ciągnął się jak ser czy guma do żucia, bo ostatnio kupiłem klej UV do stylizacji paznokci i w opakowaniu była jakaś przeźroczysta masa, którą przełożyłem w całości do szklanego słoika i podgrzałem. Efekt był właśnie taki, że ciągnął się na kilometr. Żywica ma to do siebie, że lubi się wylewać w niektórych przypadkach chcąc zrobić nieco wypukły klosz, dlatego chciałbym żeby specyfik był w miarę gęsty i sprawdzony. Pozdrawiam

popowe

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
2.302 17 2
Ja długo używałem lakieru UV do paznokci. Był w miarę gęsty. Nie ciągną się ale i nie wylewał się. Miał dobrą siłę przylegania. przynajmniej na tyle że można było bez problemu zrobić menisk wypukły. Obecnie reflektory frezuję.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.235 387 20
Jest taki klej światłoutwardzalny przezroczysty - Bondic KLIK. Dość gęsty i daje wypukły menisk. W zestawie jest dioda do utwardzania, a i są dostępne kartusze z dodatkowym klejem.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.235 387 20
Za kawałek "strzykawki" prawie 300 PLNów... Sporo.
Kolega nie pyta o "budżetowy" klej...
Można też poszukać żywic światłoutwardzalnych stosowanych przez jubilerów do zatapiania kolorowych elementów i tworzenia pierścionków, koralików, kolczyków itp.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Warsztat 26