Witam wszystkich! Chciałem się pochwalić moim nowym hobby, którego unikałem przez wiele lat. Zaczęło się niewinnie w połowie listopada 2024, ale w zasadzie schematycznie, YT podsunął mi film... Nie pamiętam już czy coś mnie tknęło i sam poszukałem, czy skusiłem się bo gdzieś kątem oka zobaczyłem... Z tydzień później obejrzałem kolejny, recenzje zestawu startowego Piko z SM42 i wagonami pasażerskimi Bonanza i Bohun, stwierdziłem że bardzo mi się podoba. Następnego dnia kupiłem wagon cysternę i odcinek torów, aby dotknąć, zobaczyć, potrzymać i zastanowić się co dalej. Kilka dni później zakupiłem zestaw startowy Piko z SM42 i dwiema węglarkami, od razu kilka dodatkowych odcinków torów i kolejne dwie węglarki. Przez grudzień kolejnych zakupów troszkę było i na dziś efekt wygląda jak na zdjęciach.
Lokomotywę BR95 kupiłem jako używaną, ktoś wyprzedawał kolekcję, z papierów wynika że jest z 1986 roku a zatem kilka miesięcy starsza ode mnie Jeździ, choć trochę głośno, światełka kiepsko.
W ostatnich dniach też poprawiłem troszkę wizualnie lokomotywę SM42 i kilka węglarek.
Budowy makiety się wystrzegam, nie mam dość miejsca choć na podłodze kolej szybko się kurzy.
Lokomotywę BR95 kupiłem jako używaną, ktoś wyprzedawał kolekcję, z papierów wynika że jest z 1986 roku a zatem kilka miesięcy starsza ode mnie Jeździ, choć trochę głośno, światełka kiepsko.
W ostatnich dniach też poprawiłem troszkę wizualnie lokomotywę SM42 i kilka węglarek.
Budowy makiety się wystrzegam, nie mam dość miejsca choć na podłodze kolej szybko się kurzy.
Załączniki
-
484,1 KB Wyświetleń: 70
-
408,2 KB Wyświetleń: 74
-
240,4 KB Wyświetleń: 81
-
278,2 KB Wyświetleń: 64
-
408,9 KB Wyświetleń: 67
-