• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

ŚP. Tadeusz Dąbrowski

ESM

Znany użytkownik
Reakcje
1.036 5 0
Zmarł kolega i honorowy członek naszego stowarzyszenia.
Wybitny modelarz, ikona modelarstwa kartonowego.
Cześć jego pamięci.
1-min_optimized-min.jpg 2-min.jpg 3-min-min.JPG 1674045689012.png

Ostatnio edytowane:

Flotoma

Znany użytkownik
Reakcje
6.581 5 0
Smutna wiadomość. Książki o modelarstwie kolejowym autorstwa Tadeusza Dąbrowskiego miały na mnie duży, pozytywny modelarski wpływ.
Niech spoczywa w spokoju [*]

Kylogram

Znany użytkownik
Reakcje
1.952 45 3
[*]

"Kartonowe modele wagonów i lokomotyw" z połowy lat 80tych, kupione osobiście w "Księgarni Technicznej" za kieszonkowe, mam do dziś, na pamiątkę tamtych czasów, a teraz kontekst się zmienił...

kotebi

Aktywny użytkownik
Reakcje
66 0 0
Z wielkim żalem informujemy o odejściu Tadeusza Dąbrowskiego, wybitnego modelarza, autora wielu książek związanych z tematyką modelarską, modeli kartonowych, artykułów w czasopismach modelarskich. Na literaturze Tadeusza wychowały się całe pokolenia modelarzy miedzy innymi i ja. Będzie mi brakowało rozmów, wymiany pomysłów oraz szczerej dobrej przyjacielskiej rozmowy.

Spoczywaj w spokoju

Msza w kościele parafialnym Św. Marii Magdaleny przy ulicy Wólczyńska 64 w dniu 20 stycznia 2023 o godzinie 12:00, pogrzeb odbędzie się na Cmentarzu Wawrzyszewskim w Warszawie

zdjęcie pochodzi z reportażu PMMH0 z Trybunałów
Tadeusz.jpg

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.625 559 30
To bardzo smutna wiadomość. Tadeusza poznałem w 1975 roku, w Warszawskim Klubie Modelarzy Kolejowych. Poza tym, że miał niezaprzeczalny dorobek modelarski i popularyzatorski, był to po prostu (po prostu?) bardzo przyzwoity, sympatyczny i uczynny Człowiek. Pozostał wielki żal...

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Sala Pamięci 28
Sala Pamięci 35
Sala Pamięci 18
Sala Pamięci 19
Sala Pamięci 41