Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Smutna wiadomość. Książki o modelarstwie kolejowym autorstwa Tadeusza Dąbrowskiego miały na mnie duży, pozytywny modelarski wpływ.
Niech spoczywa w spokoju [*]
"Kartonowe modele wagonów i lokomotyw" z połowy lat 80tych, kupione osobiście w "Księgarni Technicznej" za kieszonkowe, mam do dziś, na pamiątkę tamtych czasów, a teraz kontekst się zmienił...
Z wielkim żalem informujemy o odejściu Tadeusza Dąbrowskiego, wybitnego modelarza, autora wielu książek związanych z tematyką modelarską, modeli kartonowych, artykułów w czasopismach modelarskich. Na literaturze Tadeusza wychowały się całe pokolenia modelarzy miedzy innymi i ja. Będzie mi brakowało rozmów, wymiany pomysłów oraz szczerej dobrej przyjacielskiej rozmowy.
Spoczywaj w spokoju
Msza w kościele parafialnym Św. Marii Magdaleny przy ulicy Wólczyńska 64 w dniu 20 stycznia 2023 o godzinie 12:00, pogrzeb odbędzie się na Cmentarzu Wawrzyszewskim w Warszawie
To bardzo smutna wiadomość. Tadeusza poznałem w 1975 roku, w Warszawskim Klubie Modelarzy Kolejowych. Poza tym, że miał niezaprzeczalny dorobek modelarski i popularyzatorski, był to po prostu (po prostu?) bardzo przyzwoity, sympatyczny i uczynny Człowiek. Pozostał wielki żal...