Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Ja kiedyś zamontowałem śledzie ROCO w lokomotywie bez KKK ,musiałem trochę odciąć plastiku z gniazda aby sprzęg wystawał bardziej ,bo tak to się zaczepiały zderzaki o siebie i dochodziło do wykolejeń , długość do obcięcia dobrałem doświadczalnie .
Problem z wagonami Schicht polega nie na tym, że nie mają KKK, ale z tym, iż nie mają standardowych gniazd NEM. Roco ma takie sprzęgi bez "jaskółczego ogona", montowane na wkręt lub trzpień, ale w tych starych modelach nie ma do czego tego przykręcić, trzeba byłoby trochę pokombinować. Na stronie Roco jest to sprzęg pierwszy z lewej w trzecim rzędzie (nr 40281). Bardziej zaawansowani modelarze mogą spróbować założyć cały mechanizm KKK, ale ten Roco (nr 40343) jest przeznaczony do wagonów 2-osiowych o długości do 140 mm. Być może sprzęg obok (nr 40326) dałoby się dopasować do modeli Schicht, ale wymagałoby to sporo roboty.
Oba mechanizmy są do krótszych wagonów, jeden do 140 mm, drugi od 140 do 170 mm. Nie wiem, o które wagony chodzi, ale 4-osiowe osobowe typu B (przed-Y) mają 250 mm.
Oba mechanizmy są do krótszych wagonów, jeden do 140 mm, drugi od 140 do 170 mm. Nie wiem, o które wagony chodzi, ale 4-osiowe osobowe typu B (przed-Y) mają 250 mm.
Nie wiem, nie próbowałem. Czytam tylko opis produktu na stronie Roco nim coś napiszę. Problemem może być za mały wychył głowicy sprzęgu, im dłuższy wagon, tym bardziej na bok musi się wychylać sprzęg na łuku. Być może działałoby to na łukach o większych promieniach, ale nie na najmniejszych.
Nie wiem, nie próbowałem. Czytam tylko opis produktu na stronie Roco nim coś napiszę. Problemem może być za mały wychył głowicy sprzęgu, im dłuższy wagon, tym bardziej na bok musi się wychylać sprzęg na łuku. Być może działałoby to na łukach o większych promieniach, ale nie na najmniejszych.