• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

ŚKD

PX48-28

Aktywny użytkownik
Reakcje
97 5 2
Planuje budowe stacji Śmigiel.
Poszukóje planów stacji Śmigiel lub zdjęcia z lotu ptaka.
Karzda pomoc jest wskazana. :!:
Pomóżcie. :!:

TOM94

Aktywny użytkownik
Reakcje
45 0 0
PX48-28 napisał(a):
O kurczaki trzeba będzie kiwnąć palcę w kierunku słownika. :D :p
Umyślnie i na złość innym nie zwracasz uwagi na ortografię?
Wpisz sobie www.geoportal.gov.pl i znajdź co Ci trzeba, a nie trąbisz że czegoś potrzebujesz. Najpierw szukaj a potem jak już nic nie możesz znaleźć proś o pomoc. Nikt nic za Ciebie nie zrobi.

OP
OP
PX48-28

PX48-28

Aktywny użytkownik
Reakcje
97 5 2
O geoportalu już wiem ale poszukuje czegoś dokładniejszego.
Plany na budowę Śmigla są i tak dość odległe bo muszę skończyć wachlaż.

BORUCH

Aktywny użytkownik
Reakcje
191 0 0
Geoportal jest najdokładniejszy. Przynajmniej na tą chwilę. Masz tam widok w skali 1:1000. Niestety Śmigiel jest jeszcze w wersji czarno-białej.

Tomasz Wojczyk

Aktywny użytkownik
H0e
Reakcje
5 0 0
PX48-28 napisał(a):
bo muszę skończyć wachlarz.
Na upały dobry pomysł co by nie zaszkodziły przypadkiem, chociaż na razie upałów nie zapowiadają (i dobrze). :p
Ale co to ma do tematyki forum?

A do stacji Śmigiel i "dość odległych planów" zabierasz się od d..y strony.
Widziałeś w ogóle Śmigiel w rzeczywistości? Nawet geoportal nie wystarczy.

Pozdrawiam.
Tomasz Wójczyk.

bstok70

Znany użytkownik
MSMK
PGM
Reakcje
1.541 34 1
PX48-28 napisał(a):
Widocznie będą musiały te źródła mi wystarczyć. :|
Px48-28! Nie smuć się. To jest wada internetu. Czytamy suchy tekst i od naszego nastroju zależy jak go zinterpretujemy. Te szorstkie komentarze mogą być dla Ciebie niemiłe, ale jak wyobrazisz sobie, że pisał je ktoś np z lekkim uśmiechem, przymrużeniem oka, w takim nastrtoju.... no jak by tu napisać, lekko wesołkowatym, to zupełnie zmienia znaczenie napisanych słów. Pewnie jest tak, że nie za bardzo ktoś może Tobie pomóc, ale piszemy i odwiedzamy Twój wątek, żebyś nie odebrał nas, że jesteśmy względem Ciebie obojętni. Obojętność jest przecież najgorsza. Trzymam kciuki za powodzenie Twojego projektu. Wśród dorosych wiekiem (ja np - wydaje mi się - jestem w duchu zdecydowanie młodszy od Ciebie), często się zdarza, że zapominamy jak kiedyś w młodości starsi nas krytykowali i jak się wtedy czuliśmy. Ale za to jak Ty bedziesz starym wyjadaczem kolejnictwa............. to sobie odbijesz (a może wręcz odwortnie? :roll: )
No to pomędrkowałem sobie :oops: ;) :D

Reakcje
103 0 0
W starych numerach ŚK było kilka artykułów o Śmiglu... gdzieś je nawet mam. Tylko kopiowanie zajmie mi odrobinkę mojego bezcennego czasu, więc wolałbym wiedzieć jak wielka jest Twoja determinacja :)

OP
OP
PX48-28

PX48-28

Aktywny użytkownik
Reakcje
97 5 2
Fajnie by było mieć taką dokładną dokumentacje tej ciekawej stacyjki i na 99,9% zrobię tę stację ale za jakieś 3 do 4 lat. A dla ludzi którzy wypowiadają się na temat mojej ortografii specjalnie wziąłem słownik :D

CarnageLink

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Ja mogę się postarać o plany stacji Śmigiel, ponieważ mam kolegę, który tam urzędował w stacji. Lecz mam też dobrą wiadomość Śmigielska rusza w wakacje i będzie kursować. Chłopcze mam też prośbę pisz zgodnie z zasadami ortografii.