• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Ś. p. Dariusz Krakowski

Reakcje
129 3 0
Facebook Stacji Muzeum podał smutną wiadomość o śmierci kolejnej cenionej osoby:
"Ze smutkiem informujemy, że zmarł Pan Dariusz Krakowski, fotograf oraz pracownik naukowy Muzeum Kolejnictwa w Warszawie w latach 1973–1988. Wiele z jego zdjęć znajduje się w naszych archiwach. Pogrzeb Pana Dariusza odbędzie się jutro o godzinie 13:30 na Cmentarzu Północnym w Warszawie. Rodzinie składamy najszczersze kondolencje.
470230919_1004958425009044_5035666168480776589_n.jpg

Fot. zdjęcie Pana Dariusza wykonane przez Jerzego Szeligę, rok 1984"

Strona główna - Stacja Muzeum

['] [*] [']

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.025 531 30
Bardzo smutna historia. Jeszcze niedawno z nim rozmawiałem, miał wiele planów... Cóż, życie...

Wyrazy współczucia dla Rodziny.

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:

Prezes TS

Expert
Ekspert
Reakcje
1.062 25 2
13-go grudnia uczestniczyłem w ostatniej drodze mego przyjaciela Darka Krakowskiego.
Odszedł kolejny wielki miłośnik kolei, osoba dokumentująca fotograficznie kolej od wielu lat podczas podróży fotograficznych po całej Polsce.
Darka znałem ponad 50 lat i wielokrotnie wspólne, razem też ze ś.p. Andrzejem Susickim, odbywaliśmy niezapomniane eskapady po kolejowych szlakach w latach 70-tych i 80-tych. Znaliśmy naszą kolej jakiej już nie ma. Epoka pary i starego taboru, czynne wąskie tory, koleje cukrownicze i inne.
Z naszej trójki pozostałem tylko ja.
Darku, bardzo mi będzie ciebie brakowało, twojego towarzystwa, życzliwości, dowcipu.
Spoczywaj w pokoju.
Tadeusz Suchorolski

Załączniki

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.125 117 11
Juz niedługo (choć może już to nastąpiło) będzie trudno o materiały choćby z dawnych lat PKP kiedy robienie zdjęć "kolejowych" było niewskazane. Jak dodac do tego że nie każdy miał sprzęt do fotografowania czy choćby srodek transportu by szlaki kolei w Polsce zwiedzać, to robi sie grupa bardzo symboliczna. A więc tych, którzy je pamiętają i mieli chęci zeby ta kolej ocalić od zapomnienia jest z racji czasu coraz mniej. Ja osobiście nad tym ubolewam gdyż jedyna co pamiętam to lata 90te. A i tak żadnego zdjęcia z tego okresu nie mam...

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Sala Pamięci 28
Sala Pamięci 2