• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

ŁASK 2024 - Wystawa modułowej makiety kolejowej 31.08 - 1.09.2024

Reakcje
101 0 3
Kilka fotek z imprezy w Łasku. Poza rozkładowymi przejazdami pociągów na makietach przedstawionych jest bardzo dużo ciekawych scenek. Jest to nie wątpliwie dodatkowa atrakcja dla zwiedzających choć wiem, że większość nie przypatruje się szczegółom, w których jest cały smak tych makiet. Na fotkach chcę przybliżyć trochę mini smaczków. Mam nadzieję, że się spodobają.
IMG_3845 (2).jpg

IMG_3844 (2).jpg

Na początek nasza kolejna pasja poza modelarstwem kolejowym, jak widać daje się połączyć.
IMG_3847 (2).jpg

IMG_3862 (2).jpg
IMG_3879 (2).jpg
IMG_3924 (2).jpg
IMG_3925 (2).jpg

Poza sarenkami i jelonkami na makietach bywają też inne zwierzątka. Łask jest niedaleko Łodzi a właśnie to z Łódzkiego Orientarium niepostrzeżenie wymknął się ten oto jegomość. Jak dotąd jeszcze nikt nie odważył się z nim zaprzyjaźnić, choć niektórzy próbują.
IMG_3863 (2).jpg

Rolnicy mimo upałów dzielnie pracują w polach.
IMG_3891 (2).jpg
IMG_3892 (2).jpg
IMG_3893 (2).jpg
IMG_3894 (2).jpg
IMG_3895 (2).jpg
IMG_3916 (2).jpg
IMG_3917 (2).jpg
IMG_3919 (2).jpg

Więcej fotek w kolejnej odsłonie. W imieniu Wystawców zapraszam do oglądania i łapania inspiracji do budowania swoich makiet.

Reakcje
101 0 3
Zapraszam na kolejną część fotek z wystawy.
Rolnicy ciężko pracują, jak pokazałem na poprzednich obrazkach a inni spędzają wolny czas delektując się świeżym powietrzem na RODOS:D
IMG_3874 (2).jpg
IMG_3876 (2).jpg
IMG_3877 (2).jpg

Na mini targu można między innymi dobrami natury sprawić sobie dynię na pyszną zupkę kremową:) lub kapustę na pyszne gołąbki;)

IMG_3889 (2).jpg
IMG_3890 (2).jpg

Oczywiście na makietach są też smaczki parowozowe
IMG_3907 (2).jpg
IMG_3872 (2).jpg
IMG_3873 (2).jpg

Bywają i tacy, którzy bez czynnego odpoczynku nie mogą żyć, chciałbym się dowiedzieć gdzie takie górskie szlaki są, to z chęcią się tam wybierzemy ;), jak ktoś wie to niech da znać. Bywamy na prawie każdych pokazach :)
IMG_3901 (2).jpg
IMG_3908 (2).jpg
IMG_3912 (2).jpg

Rankiem przed pracą łyk świeżych wiadomości od Pani Basi z kiosku przy peronie :)...

IMG_3905 (2).jpg

… a po ciężkiej pracy można chwilę poplotkować z sąsiadami;)

IMG_3882 (2).jpg

A tak prezentował się układ makiety z kabiny nisko przelatującego F-16:)

IMG_3931 (2).jpg

Dziękuję i do zobaczenia.

Artur

Bob Budowniczy
Zespół forum
Donator forum
FREMO Polska
MSMK
H0e
Reakcje
7.798 138 3
@jacekz
Makieta to nie Warszawa Główna tylko Mazowsze Główne.

Za przewalenie 2-krotne semafora na Jaskółkach (Było Stój!) oraz wjazd bez zgody na Łódź (to że nie ma semafora nie znaczy że jedziemy na pałę tylko czekamy aż ktoś pozwoli nam wjechać) dostajesz zakaz prowadzenia pojazdów trakcyjnych na imprezach modelarskich ;]]

@bstok70 Gawryluk pewnie go wybatoży ....

bstok70

Znany użytkownik
MSMK
PGM
Reakcje
1.509 34 1
@jacekz
@bstok70 Gawryluk pewnie go wybatoży ....
A my nie tacy chętni do bicia :) my tylko donosiciele (tekst przeczytać z podlaskim zaciąganiem). I w Urzędzie Transportu Kolejkowego my już byli. :)
Natomiast Mazowsze Główne zrobiło na mnie niesamowite wrażenie. Po prostu nie mogę się napatrzeć. KAWAŁ WIELKIEJ I PIĘKNEJ ROBOTY! Może jak zaczniecie je elektryfikować, to jakieś boczne tory dacie do wykonania ekipie z Energetyki w Białymstoku Ciebaczkach?