• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Ładunki

W

wiygN1

Gość
Na ostatnim spotkaniu w Naumburgu zabrakło nam nieco ładunków. Nasz zaprzyja¼niony klub AK5 rozwiązuje problem właśnie poprzez wielkie pudło klubowe z ładunkami wszelkiej maści. Jak byliśmy w Hanau to chodziłem z tym pudłem przed sesją i rozkładałem odpowiednie zabawki na odpowiednich stacjach. Po zakończeniu spotkania zbierają wsjo do tegoż pudła i pozostaje tylko nie zapomnieć zabrać go na następny "trefen". Proponuję, byśmy to zrobili podobnie. Po co wyważać otwarte drzwi? U nich to działa. Dobrze działa. Z tego co pamiętam z rozmów w Naumburgu to Zwolaki obiecali porobić bretter/wood a ja węgiel. Kilka już zrobiłem. Ktoś się z czymś dorzuci? Rury? Kontenery? Złom? Auta? Skrzynie? Inne dobra wynikające z SADów?

OP
OP
A

Anonymous

Gość
- deski/tarcica
- kilka kontenerów luzem mam, (krótkie mają być czy długie)
(nie liczę kontenerów będących integralną częścią modelu)
- pudełko stosowne na takie małe rupiecie i podobne "przydasię" mogę nabyć przy okazji najbliższych zakupów służbowych

OP
OP
A

Anonymous

Gość
Ponieważ Nasza Nowa Normowiczka w skrócie NNN wydumała sobie stację towarową która jak to w Zvolandii bywa powstanie wcześniej niż u innych pomysł to (jak ja teraz znajdę czas żeby skonczyć Czarnocin i Y) :LOL: ... będziemy potrzebowali duuuuużej ilości kontenerów. Gdzieś w tym bajzlu są fotki takich które gdzieś z sieci zwlokłem podrukowałem i pokleiłem. Powstanie ich ich póki co 45. Bale drewniane i trochę węgla zrobimy na Poznań.

OP
OP
W

wiygN1

Gość
Dorobiłem nieco dupereli do KP£...

Węgiel zrobiony z węgla ze składziku w Skierniewicach koło Parowozowni pozyskany gratis a potem siany i suszony przez kiersNo z narażeniem życia i sprzętu AGD :)

Załączniki

OP
OP
W

wiygN1

Gość
hugwa napisał(a):
jakoś dziwnie znajomo wyglądają
A bo to są pre-production samples od takiego producenta polskiego ;-)
Misiek napisał(a):
nie odpowiem na to pytanie dopóki nie sprawdzę czy te ładunki nie pasują do ROCO
Pasowanie do Roco nie ma aż takiego znaczenia przy odpowiedzi na to pytanie. Lepiej się zastanów co wyślesz jak przyjdzie drugie zamówienie a Ty już z pierwszym wysłałeś dwie węglarki i dwa węgle? Jak masz węgle w zapasie to zamawiasz próżne Eaosy z Pećki i zabawa się kręci :) Poza tym zawsze takie ładunki mogą się zgubić bąd¼ ulec zniszczeniu więc lepiej mieć zapas.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
W
Tabor 0