• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Impreza Sosnowiec – Festiwal Kolej w Miniaturze, VI edycja – 23-24 kwiecień 2022 r.

Kempol

Administrator
Zespół forum
Donator forum
BGM
MSMK
Reakcje
18.855 214 0
#74
Sobotnie "afterparty".
Starym FREMOwskim, włosko-polskim zwyczajem nie trzeba było długo namawiać Alessandro @sakr.el.barh do przygotowania przepysznej pasty dla wszystkich uczestników.

Zakupione zostało 6kg mięsa w 4 różnych gatunkach oraz inne niezbędne składniki.
086AB4C3-6887-436E-9794-778D10B995DA.jpeg

Dokonano konsultacji z goścmi.
42127D9E-DC05-4F72-ACB5-D8662C7FF08D.jpeg
55955B74-4BAF-4CDA-B4A1-B32AD04FE3B9.jpeg

No i rozpoczęto rewolucje kuchenne:
906A6CF3-A7AA-45EA-A104-01F611503033.png

Pani z kuchni, która nam pomagała okazała się pół Włoszką, musielibyście słyszeć ten włoski harmider na kuchni.
52244C04-98B5-4117-954A-DD6F9E95C425.jpeg

Do pomocy dołączył nasz drugi Włoch @Federico Sarnico, ilość Włochów na kuchni 2,5 FTE.
26959251-4CFE-4820-B9F4-F3655544E9E1.jpeg
2E526C37-D53E-4F25-ABD6-E410AF12AA0F.jpeg
36A6495A-8788-4DB2-8222-A264EA7F6D2A.jpeg

No i w końcu długo wyczekiwania degustacja:
8A73213E-E5F0-4EB2-BB43-EE47F62D0754.png
A4912F9A-8869-4135-8AEC-1EA0522A43E6.jpeg
FC385D3A-945C-4AC0-B902-BDF97738F875.jpeg
4E6DEC8F-42B5-40CC-AFB6-57CE28FCC5EF.png
792F3F90-7448-4A80-8189-57400E70C479.png
7BCFA7E5-02FE-4BE9-B8CA-177D8DE4A427.png

Pasta smakowała tak jak wyglądały miny: Roberta, Artura oraz Alessandro
5761655D-8EDA-46C8-BC75-84903EA5546D.png
F570EC03-B977-49B9-8CE1-D1F4DA6103C1.png

Jeszcze raz dziękuję organizatorom, kolegom i koleżankom, no i przede wszystkim Alexowi za przepyszną sycylijską pastę według rodzinnej receptury.
 
OP
OP
Elvis

Elvis

Znany użytkownik
Reakcje
1.685 62 3
#76
Sobotnie "afterparty".
Starym FREMOwskim, włosko-polskim zwyczajem nie trzeba było długo namawiać Alessandro @sakr.el.barh do przygotowania przepysznej pasty dla wszystkich uczestników.

Zakupione zostało 6kg mięsa w 4 różnych gatunkach oraz inne niezbędne składniki.
Zobacz załącznik 892181
Dokonano konsultacji z goścmi.
Zobacz załącznik 892175 Zobacz załącznik 892176
No i rozpoczęto rewolucje kuchenne:
Zobacz załącznik 892199
Pani z kuchni, która nam pomagała okazała się pół Włoszką, musielibyście słyszeć ten włoski harmider na kuchni.
Zobacz załącznik 892178
Do pomocy dołączył nasz drugi Włoch @Federico Sarnico, ilość Włochów na kuchni 2,5 FTE.
Zobacz załącznik 892177 Zobacz załącznik 892179 Zobacz załącznik 892180
No i w końcu długo wyczekiwania degustacja:
Zobacz załącznik 892184 Zobacz załącznik 892182 Zobacz załącznik 892183 Zobacz załącznik 892186 Zobacz załącznik 892187 Zobacz załącznik 892188
Pasta smakowała tak jak wyglądały miny: Roberta, Artura oraz Alessandro
Zobacz załącznik 892189 Zobacz załącznik 892185
Jeszcze raz dziękuję organizatorom, kolegom i koleżankom, no i przede wszystkim Alexowi za przepyszną sycylijską pastę według rodzinnej receptury.
To miała być słodka tajemnica
A jak już tak, to pokaż w jakim stanie została kuchnia po wizycie Włochów i gara, który musiałem umyć, bo obiecałem.
Pasta - palce lizać.
 

Podobne wątki