• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Problem z dekoderem w modelu lokomotywy serii EU44 "Husarz" firmy Roco

mareknyc

Aktywny użytkownik
Reakcje
15 7 0
#1
Mam pytanie - przyszedł "Husarz" z dekoderem Zimo z modelmani. Stawiam na tory, a model ani drgnie. Jak sprawdzić jaki adres ma dekoder (podejrzewam, że może jest zmieniony) albo jak zresetować dekoder nie znając adresu?
 

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
7.306 222 25
#4
Jeżeli model jest nieużywany, prosto ze sklepu, to powinien mieć adres 3. Jeżeli adres mógł być przez kogoś zmieniony, to trzeba zrobić jak napisał kolega Karol: wejść w tryb programowania i ustawić dowolny adres. Niezależnie od tego, jaki adres był wcześniej, ustawi się ten nowy. Nie ma potrzeby całkowitego resetu.
 
OP
OP
mareknyc

mareknyc

Aktywny użytkownik
Reakcje
15 7 0
#7
Prawdopodobnie był zmieniony adres, po restarcie dekodera (program track, na main track restart nie pomagał), wszystko zaczęło działać. Lokomotywa nowa z modelmani, ale troszkę z nią problemów. Dekoder był na innym adresie niż 3, jedna część złamana, innej części brakuje.
 
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 26
Tabor 3
Tabor 1
Tabor 6
Tabor 16

Podobne wątki