Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Ponieważ nie jestem zarejestrowany na innych forach po za tym, to zadam tu takie pytanie. Czy koledzy samochodziarze z naszego forum mają wiadomości co dalej z giełdą modelarską która się odbywała w Warszawie w Automobilklubie na ul. Powstańców Śląskich?. Słyszałem że została odwołana w miesiącu wrześniu.
Ponieważ nie jestem zarejestrowany na innych forach po za tym, to zadam tu takie pytanie. Czy koledzy samochodziarze z naszego forum mają wiadomości co dalej z giełdą modelarską która się odbywała w Warszawie w Automobilklubie na ul. Powstańców Śląskich?. Słyszałem że została odwołana w miesiącu wrześniu.
Wracamy do cywila. Autobus Skoda 706 RO w barwach WPK Katowice z lat 50 ubiegłego wieku. Pierwsze zdjęcie przedstawia model w oryginalnym fabrycznym malowaniu.
Na prawdę piękna konwersja. U mnie czekają na konwersję Ikarus 66 i Jelcz PR100. Oraz dwa Ikarusy 66 w H0.
A w tej kolekcji jest też piękny Chausson APH521/522. Takie jeździły w Warszawie. Jedynie te okienka w dachu są do likwidacji.
Przepiękny jest ten model, jeżeli kiedyś wyjdzie w tej skali Ikarus 60, 601, 620 mam nadzieję również go tutaj zobaczć
Ikarus 620 co prawda jest w wykonaniu rosyjskiej manufaktury Vector-Models, ale jest bardzo ciężko dostępny https://russischemodellautos.de.tl/Ikarus.htm
Tak nie śmiało zauważę że trójkąt powinien leżeć na dachu, jak mniemam spadek po niemiecki oznaczający pojazd z przyczepą, jeśli holowana to w górę jak bez to na płask taki detal w sumie, a za malowanie z Katowic ++++
Kolego Gref1, masz rację z tym trójkątem, autobus bez przyczepy to trójkąt powinien być położony, tylko on jest na stałe nieruchomy, taki wyszedł z fabryki.